A Vidi londoni kalandjai; Rebrov eddigi magyarországi tapasztalatai

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 00:21
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Munkatársaink Londonból tudósítottak a Mol Vidi FC Európa-liga-mérkőzéséről, amely végül a Chelsea egygólos győzelmével zárult. A meccs előtt körülnéztek a Stamford Bridge környékén is, ahol ha nem is bolydult fel az élet a magyar bajnok vendégjátéka kapcsán, de azért számos jele volt annak, hogy a kékekre tétmeccs vár. Például az ajándékboltban ott sorakoztak a két együttes emblémájával ellátott sálak, meglehetősen borsos, 20 fontos áron. Hogy mi mindent láttak még kollégáink, kiderül riportjukból.
Munkatársaink Londonból tudósítottak a Mol Vidi FC Európa-liga-mérkőzéséről, amely végül a Chelsea egygólos győzelmével zárult.
A meccs előtt körülnéztek a Stamford Bridge környékén is, ahol ha nem is bolydult fel az élet a magyar bajnok vendégjátéka kapcsán, de azért számos jele volt annak, hogy a kékekre tétmeccs vár. Például az ajándékboltban ott sorakoztak a két együttes emblémájával ellátott sálak, meglehetősen borsos, 20 fontos áron. Hogy mi mindent láttak még kollégáink, kiderül riportjukból.

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Guido Buchwald. A világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes korábbi német válogatott labdarúgó manapság a VfB Stuttgart igazgatótanácsában dolgozik. Munkatársunknak elmesélte, melyik volt az első meccsélménye, amelynek hatására elhatározta, hogy ő is futballista lesz. Igaz, kissrácként álmodni sem mert volna arról, hogy egyszer majd vb-döntőben szerepelhet, sőt győzelmet is ünnepelhet. Azt is elárulta, tényleg azt követően kapta-e a Diego becenevet, hogy az 1990-es vb-fináléban levette a pályáról Maradonát.

A Debrecen elleni bajnoki mérkőzés előtt Szerhij Rebrov vezetőedzőt kérdeztük az eddig magyarországi tapasztalatairól. Az FTC ukrán szakvezetője elmondta, valóban igazak a hírek, rengeteg időt tölt a meccsek videoelemzésével, és a statisztikákat is rendszeresen böngészi. Szerinte rengeteg hasznos információhoz juthat a képkockák és a számok segítségével. A szakember elmondta, Andrij Sevcsenko ukrán szövetségi kapitány kikérte a véleményét, mielőtt meghívta a nemzeti együttesbe Ivan Petrjakot. Hogy beszélt-e már Marco Rossival is, kiderül írásunkból.

Sportkrém mellékletünk vendége Piros Zsombor. A csehek elleni Davis-kupa-mérkőzésen szenzációs győzelmet arató teniszező már tavaly, a juniorok között is letette a névjegyét, megnyerte az Australian Opent. Édesapja révén ismerkedett meg a játékkal, aki az edzője is volt. Ez a kapcsolat manapság újra él, és Piros Zsombor szerint működőképes is, noha eleinte nehéz volt trénereként is tekintenie a papájára. Hogy miként telik egy napja, jut-e ideje külföldön városnézésre, s mi lesz az érettségijével, az is kiderül interjúnkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik