Ekl: a kölniek volt magyar légiósa elárulta a fehérvári siker titkát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 08:48
null
Loic Negóék a múlt heti győzelem után nagyon nehéz meccsre készülhetnek a Köln ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A 2–1-es hazai előnyről induló Mol Fehérvár–1. FC Köln Európa-konferencialiga-selejtező visszavágója előtt a német csapat volt játékosa, Tököli Attila értékelt a Nemzeti Sport szakértőjeként.  A fehérváriak portugál középpályása, Rúben Pinto pedig a molfehervarfc.hu-nak beszélt a várakozásairól.

 

 

„Nyugalom – ez a legfontosabb – hangsúlyozta a Nemzeti Sportnak Tököli Attila, az 1. FC Köln volt játékosa a Mol Fehérvár–1. FC Köln Európa-konferencialiga-selejtező kapcsán. – A mérkőzést alapvetően meghatározza, hogy a Mol Fehérvár előnyben van, a Kölnnek jönnie kell, támadnia, kezdeményeznie. A házigazda a stabil, szervezett védekezésből indulhat ki, nem kell rohannia az eredmény után, és ez fontos szempont. Ami lényeges, hogy ha ez lesz a mérkőzés képe, akkor támadhat a Köln, birtokolhatja a labdát, mert a magyar csapat támadóiban megvan a sebesség ahhoz, hogy végigvigyék a kontratámadásokat.”

A korábbi 25-szörös válogatott csatár a német csapatot tartja továbbra is a párharc esélyesének, de arról is beszélt, milyen játékkal lehet sikeres a Fehérvár.

„Ha a Köln próbál építkezni a felállt fehérvári fal ellen, lesz terület ellentámadást vezetni, lesznek helyzetei a Fehérvárnak, éppen úgy, mint az első mérkőzésen. Nyilván, mint minden találkozón, kulcskérdés, hogy ezekből a helyzetekből mennyit tud gólra váltani, ha vezetést szerezne az elején, a Köln még jobban feljebb menne, még több terület nyílna a védősor mögött kontrázni. Ettől függetlenül a Kölnt érzem valamivel esélyesebbnek, de ez nem sokat számít. Fegyelmezett védekezéssel, nyugodtan futballozva, gyors kontrákat vezetve sikeres lehet a Fehérvár.”

A Mol Fehérvár portugál légiósa, Rúben Pinto a molfehervarfc.hu-nak beszélt a meccsről.

„Kemény mérkőzés vár ránk! A Köln biztosan megpróbál nagy nyomást helyezni ránk, azonban nekünk is megvannak a saját erősségeink, tudjuk, mi a feladatunk, az edzéseken a szakmai stáb mindenre felkészített minket. Remek ellenfelünk lesz, ez nem is kérdés, de hazai pályán a szurkolóink buzdítása sokat segíthet, szeretnénk harcos játékkal és jó eredménnyel kiszolgálni őket. Az eddig elért eredményeinket már nem veszi el senki tőlünk, a múlt heti mérkőzésre büszkék lehetünk, de ezúttal is meglesznek a lehetőségeink, ezekkel élni akarunk, hogy hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást.”

Ha a Mol Fehérvár sikerrel jár, és első magyar csapatként bejut a Konferencia-liga csoportkörébe, a Ferencváros pedig az Európa-liga-selejtezőben a 4–0-ra megnyert első meccs után továbbjut az ír Shamrock ellen, akkor először szerepelhet egyszerre két magyar csapat valamelyik európai kupasorozat főtábláján.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
19.00:
Mol Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–1


EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
21.00:
Shamrock Rovers (ír)–Ferencváros, Dublin (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n
Az első mérkőzésen: 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik