DORIN CHIOTEA (Adevarul)nyomtatott 2009.07.21 22:16 Frissítve: 2012.01.18 02:52

Az Adevarul üzenete: „Magyarország, szépen kérünk, bocsáss meg!”

Románia két nagy napilapja, az Adevarul, illetve a Click címlapon kér elnézést a magyaroktól a Steaua Bucuresti szurkolóinak alpári transzparense miatt, amit az ultrák az Újpest elleni Európa-liga-selejtezőn feszítettek ki. Az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé Dorin Chioteának, az Adevarul sportrovat-főszerkesztőjének bocsánatkérő cikkét. A lap a transzparensről készített fotókat elküldte az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA), amely már foglalkozik az incidenssel.

A képre kattintva megtekintheti a Steaua-drukkerek transzparensét – már ha van gyomra hozzá...
Fotó: Imago
A képre kattintva megtekintheti a Steaua-drukkerek transzparensét – már ha van gyomra hozzá...
A múlt héten a Ghencea stadionban egy olyan ország csapatával mérkőztek meg a hazaiak, amely ország szívből siratta Marian Cozma kézilabdázót.

A Steaua–Újpest egy szép mérkőzés lehetett volna, de egy semmirevaló kéz írt egy nyomorúságos transzparenst, melynek szövege súlyosan sértette a magyarokat, és ezt a kiírást a mi drága román nemzeti zászlóink mellett tartotta közszemlére hosszú időn át néhány ember.

Nemzeteinket milliók kötik össze, akik Jenei Imre és Bölöni László nyelvét beszélik, és nem választhatnak el azok, akiknek a helye a börtönben volna. Pontosan ezért a budapesti visszavágó előtt a milliónyi román szurkoló nevében, akik tisztelik ellenfeleiket és a más ország polgárait, az „Adevarul (Igazság)” szerkesztősége elhatározta, hogy bocsánatot kér nemzetszomszédjától azok helyett, akiknek ezt meg kellett volna tenniük.

Méltó dolog alázatosnak lenned azokkal szemben, akiket egy nemzettársad megalázott. Sokan viszolygunk ezektől a köztünk élő nem-emberektől. Azért mert büszkék vagyunk, azért mert európaiak vagyunk, azért, mert újságírók vagyunk és azért, mert az emberinek nincsen nemzetisége.

Magyarország szépen kérünk, bocsáss meg!

Kattintson, és tekintse meg az Adevarul címlapját!
2021.09.16 23:28:02

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A »tisztes helytállás« ezúttal nem frázis, hanem valóság volt.

2021.09.16 16:51:45

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

A skótok már kettővel vezettek, majd négy gólt szerzett a Betis, mégis izgalmas lett a vége.

2021.09.16 17:10:01

Európa-liga NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bátran és góllal kezdett Leverkusenben a magyar bajnok, de a hazaiak megfordították a mérkőzést.

2021.09.16 11:28:04

Európa-liga P. K.

Topligás klub ellen idegenben legutóbb az ETO tudott nyerni – 1991 óta ez csak a győrieknek jött össze.