Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.16 20:36 Frissítve: 2011.04.11 00:02

Landreau borzalmas teljesítménye után elődöntőben a Dinamo

Ez nem Mickaël Landreau napja volt. A PSG kapusa egy ritkán látható, nevetséges és egy kevésbé nagy potya gólt is beszedett a Dinamo Kijev ellen az UEFA-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Nem lehet azonban csak őt hibáztatni a PSG kieséséért: csapatának esélye sem volt a továbbjutás kiharcolására.

A Dinamo Kijev edzője, Jurij Szjomin alaposan meglepte kollégáját, Paul Le Guent a mérkőzés előtt, hiszen Carlos Correa helyett a kezdőbe jelölte Ismaël Bangourát, aki az első, gól nélküli meccsen csak csere volt.

Le Guen is kevert egyet a kártyákon, hiszen kihagyta Jérome Rothent és Ludovic Giulyt, viszont a kezdőbe rakta Peguy Luyindulát, aki az UEFA-kupában hat góljával a párizsiak házi gólkirálya.

Alig négy perc alatt aztán bebizonyosodott, hogy az ukránok trénerének húzott jobbat: Bangoura ugyanis 19 méterről lapos, nem túl erős, ám jobban helyezett lövésével vezetéshez juttatta a hazaiakat a Valerij Lobanovszkij Stadion közönségének legnagyobb örömére.

A gól láthatóan megfogta a franciákat, akik a 16. percben még távolabb kerültek a továbbjutástól, jött ugyanis Landreau. Egy balról érkező beadást követően a felfejelt labdát az ötösön nagyon suta mozdulattal próbált meg elöklözni a kapus, a labda a saját kapujába gurult.

Tegyük hozzá, a második gólban azért Bangourának is volt némi része, hiszen ott sertepertélt a kapus körül, amikor az felugrott a labdáért. Az ukránok olykor már az első félidőben is kifejezetten a közönségüknek játszottak, a franciáknak nem igazán sikerült gólveszélyt kialakítani.

A folytatásra ugyan beállt Rothen, ám ő sem tudott nagyot lendíteni a PSG játékán, sőt az ukránok tovább növelték előnyüket a 61. percben, amikor Alijev távoli szabadrúgása kipattant Landreau-ról, és a hamar eszmélő Vukojevic közelről a hálóba passzolta a labdát.

A folytatásban a találkozó szinte szolid edzőmeccsé degradálódott, a hazaiak nem akartak több gólt rúgni, így aztán éppen annyira erőltették meg magukat, hogy a párizsiak ne jussanak el a kapujukig. Győzelmükkel a kijeviek történelmük legsikeresebb UEFA-kupa-szereplésüket élik meg, hiszen korábban még sohasem jutottak el a sorozat legjobb négy csapata közé.

UEFA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Dinamo Kijev–PSG 3–0 (Bangoura 4., Landreau 16. – öngól, Vukojevic 61.)
Továbbjutott: a Dinamo Kijev 3–0-s összessítéssel.

LANDREAU HATALMAS HIBÁJA


ÍGY SZERZETT VEZETÉST A DINAMO KIJEV


LANDREAU ÚJABB HIBÁJA

2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?