Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.03.19 20:34 Frissítve: 2011.04.26 00:05

Fölöslegesen nyert a címvédő Zenit, az Udinese jutott a nyolcba – videó!

Nem tudta ledolgozni az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányát az UEFA-kupa címvédője, a Zenit az Udinese ellen. A szentpétervári találkozót ugyan Timoscsuk góljával a Zenit megnyerte, mégis az olaszok kerültek a legjobb nyolc közé. Huszti Szabolcs a kispadon kezdte a mérkőzést, a 71. percben lépett pályára.

Hiába voltak olykor túlerőben a fehérmezes oroszok az Udinese kapuja előtt, a végén az olaszok örülhettek
Fotó: Reuters
Hiába voltak olykor túlerőben a fehérmezes oroszok az Udinese kapuja előtt, a végén az olaszok örülhettek
Huszti Szabolcs nélkül kezdte az Udinese elleni mérkőzést az UEFA-kupa címvédője, az első meccsen 2–0-s hátrányt összeszedő Zenit. A magyar balszélső a kispadon kapott helyet, onnan láthatta, ahogy társai nagy vehemenciával esnek neki az Udinesének.

A hazaiak már első szögletükből csökkenthették volna összetettbeli hátrányukat, ám Danny fejese mellé szállt. A portugál elemében volt, szinte nem futott olyan szentpétervári akció a pályán, amelyből valamilyen formában ne vette volna ki a részét.

Az első negyedóra végén aztán fél percen belül mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség: előbb egy újabb szöglet után kellett D’Agostinónak a gólvonalról menteni, majd az ellenakció végén Quagliarella fejese alig néhány centivel szállt a léc fölé.

Az már csak később derült ki, hogy a vendégektől D’Agostinót ki kellett volna állítani, mert kézzel akadályozta meg, hogy a labda áthaladjon a gólvonalon, ám az angol Martin Atkinson játékvezető elmulasztotta ezt megtenni.

Mindenesetre a folyamatosan aktívabban, és gólveszélyesebben játszó Zenitet nem vetette vissza az elmaradt kiállítás és büntető, mert ugyanolyan lendülettel folytatta a támadást.

Ennek az eredménye aztán a 34. percben született meg: a Huszti helyén szereplő Fajzulin újabb szögletét követően Timoscsuk fejelt a kapu közepébe, így összesítésben megfelezte csapata hátrányát.

Noha, a Zenitnek még lett volna esélye az újabb találat megszerzésére, végül minimális hazai előnnyel mehettek szünetre a játékosok, igaz összesítésben ez az eredmény az Udinesének nagyon megfelelt.

A második félidő aztán jóval lassabban indult, mint az első, igaz, az oroszok így is nagy nyomást gyakoroltak az olaszok kapujára, miközben az udineiektől mindössze Quagliarella jelentett némi veszélyt Malafejev kapujára.

A Zenit kispadján ülő Dick Advocaat érezte, hogy csapata továbbjutása veszélybe került, ezért húsz perccel a vége előtt pályára küldte Fatih Tekkét, és a támadásokat erősítendő Husztit is pályára küldte.

A magyar játékosért Advocaat védőt áldozott – Sírl helyett érkezett Huszti –, ezzel támadóbbá vált a címvédő felfogása, mégis az olasz kontrák lettek veszélyesebbek. Gólt azonban nem sikerült szerezniük, ám így is továbbjutásnak örülhettek.

Huszti Szabolcs számára tehát véget ért az európai kupaszezon, ami egyben azt jelenti, hogy több magyar labdarúgó már nem szerepel az európai kupaporondon.

TIMOSCSUK FEJES GÓLJA


UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Zenit (orosz)–Udinese (olasz) 1–0 (Timoscsuk 34.)
Továbbjutott: az Udinese, 2–1-es összesítéssel.


A Sahtar Doneck és a CSZKA Moszkva Doneckben esett egymásnak – bár az első félidőről nem igazán mondható el , hogy valóban egymásnak estek volna a csapatok. A második játékrészben aztán rákapcsoltak a hazaiak: előbb Fernandinho precízen végre hajtott tizenegyesével vezetést szereztek, majd Luiz Adriano góljával a továbbjutást is bebiztosították.

SAHTAR–CSZKA MOSZKVA 2–0

1–0, Fernandinho – 11-esből2–0, Luiz Adriano


UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sahtar Doneck (ukrán)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–0 (Fernandinho 54. – 11-esből, Luiz Adriano 70.)
Továbbjutott: a Sahtar Doneck, 2–1-es összesítéssel.


Az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, az ukránok rangadóján sokáig a Metaliszt Harkiv játékosai örülhettek jobban, hiszen Szljuszar találatával még vezettek, majd a második félidőben Jajá góljával a maguk javára fordították a Dinamo Kijev elleni párharcot. A Kijev aztán a 68. percben szépített és ezzel továbbjutásra állt, ám két percen belül Acevedo gólját követően ismét a Harkiv volt a jobb összesítésben.

A 3–2-es végeredményt aztán tíz perccel a lefújás előtt Ninkovics állította be, ami a hazai pályán 1–0-ra megnyert mérkőzésnek köszönhetően a Dinamo Kijev továbbjutását jelentette.

UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Metaliszt Harkiv (ukrán)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–2 (Szljuszar 29., Jajá 56., Acevedo 70., ill. Sabljic 68., Ninkovics 79.)
Továbbjutott: a Dinamo Kijev 3–3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?