Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.27 22:08 Frissítve: 2012.04.06 02:40

A Honvéd válasza: „Brutális, törvénytelen támadás a rend erői ellen"

A kispestiek a grazi „drukkerek” ámokfutását, az osztrákok a Bozsik-stadion biztonsági őreinek brutalitását ítélik el. A vendégek szerint a szervezők hibája a Bp. Honvéd–Sturm Graz Intertotó-kupa-mérkőzésen történt rendbontás, a házigazdák szerint az osztrákok tetteire nincs mentség. A felháborodott osztrák cikkekre a Honvéd közleményben válaszolt – még mindig folytatódik a harmadik félidő...

Az osztrákok a rendezőket, a kispestiek a grazi huligánokat vádolják – nagy vihart okozott a Honvéd–Sturm meccs
Fotó: Németh Ferenc
Az osztrákok a rendezőket, a kispestiek a grazi huligánokat vádolják – nagy vihart okozott a Honvéd–Sturm meccs
„A Bp. Honvéd–Sturm Graz Intertotó-kupa-mérkőzés első félidejében a graziaknak fenntartott szektorból néhány szurkoló pirotechnikai eszközöket dobott a pályára. A biztonsági emberek azonosították a tetteseket, és megkísérelték kiemelni őket” – szól a hivatalos angol közlemény fordítása.

„A Sturm Graz egy szervezett huligáncsoportja ezután megtámadta a biztonságiakat. Több mint száz széket téptek ki, és különböző tárgyakkal támadtak a rendfenntartókra.”

„A biztonságiak vezetője ezután a szektor kiürítése mellett döntött. A konfliktus alatt sok biztonsági ember és néhány huligán megsérült” – folytatódik a hivatalos állásfoglalás.

„Az incidens óta rengeteg hamis beszámoló jelent meg a Sturm Graz szurkolói és vezetői részéről, melyben a felelősséget nem a bűnözőkre, hanem a rendfenntartókra akarják hárítani. Még egy grazi „rendőr”, aki a rend fenntartása helyett a huligánokat védte, is panaszt emelt a rendőrségi fellépés miatt.

Maradnak a tények: a Sturm Graz szektorában ülő huligánok brutális, érzéketlen és törvénytelen támadást intéztek a rend erői ellen. Úgy hisszük, néhányan közülük nemkívánatos személyek a graziaknál, bár erről a Honvédot nem értesítették. A Budapest Honvéd FC elítéli a grazi huligánok akcióik, illetve azokat, akik hamis tanúskodással próbálják meg elleplezni a valódi vétkeseket” – végződik a sajtóközlemény, amellyel remélhetőleg lezárul a sztori, legalábbis az UEFA hivatalos ítéletéig.

Természetesen azért játszottak is az Intertotó-kupában, és kialakult az UEFA-kupába átlépő tizenegyek mezőnye. A sorozat 14 éves történetének utolsó továbbjutója a német VfB Stuttgart lett, miután hosszabbításban, Marica duplájával fektette két vállra az orosz Szaturnt.

Rigai döntetlenjével továbbjutott még a svéd Elfsborg, míg a Rosenborg lett az Intertotó-kupa történetének első és utolsó norvég győztese, miután 2–0-ra legyőzte a Fehér Csabát 11 percre bevető NAC Bredát.

UEFA INTERTOTÓ-KUPA

3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
VfB Stuttgart (német)–FC Szaturn (orosz) 3–0 h.u.
Tj.: A Stuttgart, 3–1-es összesítéssel
FK Riga (lett)–Elfsborg (svéd) 0–0
Tj.: az Elfsborg, 1–0-s összesítéssel
Rosenborg (norvég)–NAC Breda (holland) 2–0
Tj.: a Rosenborg, 2–1-es összesítéssel

AZ UEFA-KUPÁBA JUTOTT CSAPATOK

  • Aston Villa (angol), SSC Napoli (olasz), Rennes (francia), Deportivo La Coruna (spanyol), SC Braga (portugál), Vaslui (román), Sturm Graz (osztrák), Grasshoppers (svájci), VfB Stuttgart (német), Elfsborg (svéd), Rosenborg (norvég)
2020.12.03 15:44:40

Európa-liga K. T. I.

Az olaszok öröméhez az is kellett, hogy a Lille a második félidőben szintén fordítson és nyerjen a Sparta Praha ellen.

2020.11.26 16:58:42

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Az AS Roma negyedszer győzte le a CFR-t, s a két csapat legutóbbi öt meccsén veretlen. A Young Boys a CSZKA Szófiát verte idegenben.

2020.11.26 18:37:04

Európa-liga K. T. I.

Hiába vezetettek az olaszok, a 65. percben egyenlített a Lille, ezt követően pedig egyik csapat sem akart igazán nyerni...

2020.11.05 18:20:37

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az AS Roma fél gőzzel is sokgólos, magabiztos győzelmet aratott az igencsak tartalékos CFR fölött.

2020.10.25 14:43:30

Európa-liga H. Á.

Az Európa-liga 2020–21-es selejtezősorozatának minden eredménye egy helyen.