Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.26 17:28 Frissítve: 2010.12.14 00:02

Pölöskei Gábor gólra törő játékot kért együttesétől a Sturm ellen

Egy héttel ezelőtt az UEFA-kupába jutásért harcoló Budapest Honvéd továbbjutási reményekre feljogosító, gól nélküli döntetlent játszott Grazban a Sturm ellen. A visszavágót szombat este rendezik a Bozsik-stadionban, és ha a Honvéd jutna tovább, az első magyar csapat lenne, amely az Intertotó-kupából bejut az UEFA-kupa második selejtezőkörébe.

A  kispesti csapat bravúrra készül a Sturm ellen
A kispesti csapat bravúrra készül a Sturm ellen
Az első meccs eredménye után immár nem tehetik meg az osztrákok, hogy félvállról vegyék a Honvédot, főképp azért, mert a csapat motorjának tartott bosnyák Samir Muratovic nem épült fel az odavágón összeszedett vállsérüléséből.

A Sturmnál szinte biztosan a kezdőcsapat tagja lesz a múlt heti mérkőzést eltiltása miatt még kihagyó Mario Sonnleitner, és minden bizonnyal a Mattersburg elleni hétközi 3–0-s győzelem alkalmával duplázó Daniel Beichler is bekerül a középpályára.

A Honvédnál leginkább a két elefántcsontparti légiós, az első meccsen remekül futballozó Abraham és Benjamin hiányzik majd – mindketten hazájuk válogatottjával készülnek az ötkarikás játékokra. A kispestiek többi játékosa azonban inkább az osztrákok elleni mérkőzéssel foglalkozik.

„A fokozott várakozás jellemző leginkább az öltözői hangulatra. Nagy lehetőség előtt állunk, és mindannyian átérezzük ennek a fontosságát” – mondta a Honvéd kapusa, Rabóczki Balázs a Nemzeti Sportnak.

A Honvéd honlapján a csapatkapitány Dobos Attila nehéz, de sikeres találkozót vár az osztrákok ellen. A siker ez esetben nyilván a kispestiek továbbjutását jelentené, ám ehhez ajánlatos volna gólt szereznie a Honvédnek, és ezzel Dobos is tisztában van.

„Gólt kell lőnünk mindenképpen, ez egyértelmű, na meg az is, hogy jól kell védekeznünk. Nem lesz egyszerű. A Sturm jó csapat, gyorsan focizik, nehéz lesz feltörni a védelmét. Ha mi hibázunk, ők kihasználják, bár ez fordítva is igaz” – mondta Dobos.

„Pölöskei Gábor vezetőedző azt kérte, gólra törően játsszunk” – vázolta a Honvéd legfőbb taktikai elképzését a csapatkapitány. A klubhoz a nyári szünetben érkező tréner amúgy kettős feladatra készítette fel a gárdát, hiszen a góllövés mellett a védekezés is kulcsfontosságú lesz.

Ezenközben az osztrák edzője, a korábbi kétszeres nyugatnémet válogatott Franco Foda nem rejti véka alá elképzeléseit: „Egyszerű: kontráznunk kell a kitámadó Honvéd ellen, és ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. Hiszem, hogy Budapesten is bármikor képesek vagyunk gólt szerezni” – hangzik Foda terve.

A „Budapesten is” kifejezéssel mindössze annyi a probléma, hogy nem igazán állja meg a helyét, lévén az első meccs gól nélküli döntetlennel zárult, vagyis a Sturm már Grazban sem volt képes a góllövésre.

Hogy aztán melyik csapat képes betalálni a másik kapujába, az legkésőbb szombat este fél tizenegyig kiderül.

EMLÉKEZTETŐ

INTERTOTÓ-KUPA 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
STURM GRAZ–BUDAPEST HONVÉD 0–0
2020.11.05 18:20:37

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az AS Roma fél gőzzel is sokgólos, magabiztos győzelmet aratott az igencsak tartalékos CFR fölött.

2020.10.25 14:43:30

Európa-liga H. Á.

Az Európa-liga 2020–21-es selejtezősorozatának minden eredménye egy helyen.

2020.10.02 09:13:01

Európa-liga H. K.

A döntős Inter sztárja, Romelu Lukaku lett a 2019–2020-as idény legjobb játékosa.

2020.10.01 20:10:21

Európa-liga T. D.

Kabaréba illő találat után került előnybe a Rijeka a Köbenhavn elleni El-selejtezőben.

2020.10.01 19:35:10

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nikolics a mérkőzés elején betalált a Standard Liege otthonában, de a szünet után összeomlott a magyar védelem.