Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.01.19 17:59 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Kizárták a Feyenoordot az UEFA-kupából!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken kizárta a második számú nemzetközi kupasorozatban érdekelt holland Feyenoordot. A csapatnak még a francia Nancy elleni csoportmérkőzésen történtek miatt kell bűnhődnie és bár a pályán elért eredmények alapján a legjobb 32 között várták az angol Tottenham elleni párharc mérkőzéseit, a szigetországiak jelen állás szerint ellenfél nélkül maradtak.

Sokba került a Feyenoordnak szurkolói rendbontása
Sokba került a Feyenoordnak szurkolói rendbontása
A Feyenoord nem úszta meg ennyivel a szurkolói által okozott botrányt: 200 ezer svájci frank megfizetésére is kötelezték őket, illetve soronkövetkező két kupatalálkozójukat üres lelátók előtt kell megrendezniük.

A döntést az UEFA ellenőrző és fegyelmi bizottsága hozta meg, de mivel a testület a szövetségtől független a fegyelmi döntéseket illetően, elképzelhető, hogy az UEFA még ezen is súlyosbít.

A Nancy–Feyenoord mérkőzés 80. percében a holland szurkolók áttörték a játékteret és a lelátót elválasztó egyik plexifalat, majd székeket és más tárgyakat dobáltak be a pályára.

A rendőrség könnygáz bevetésével próbálta megfékezni a drukkereket. A meccs félbeszakadt, majd negyven perc szünet után folytatódhatott, és 3–0-s hazai győzelemmel zárult.

A vendégcsapat drukkerei, akik közül öt személyt előállítottak, már a találkozót megelőzően, napközben is randalíroztak a városban, kirakatokat törtek be és állítólag egy buszt is felborítottak.
2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?