Torna ob: a férfiaknál Mészáros nyerte a mesterfokú bajnokságot

Vágólapra másolva!
2022.11.26. 15:22
null
Nem az FTC-ről szólt a torna ob férfi összetett versenye (Fotó: Facebook/Magyar Torna Szövetség)
A Győri AC versenyzője, Mészáros Krisztofer nyerte a tornászok férfi mesterfokú bajnokságának egyéni összetett versenyét, ezzel pedig a győztesnek járó dr. Sánta Lajos trófeát.

A hagyományokkal ellentétben ezúttal a fővárosban, a Központi Tornacsarnokban rendezték az idei utolsó hazai tornaversenyt. A férfiak szombat délelőtti egyéni összetett viadala egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti döntőkre.

Az FTC-Telekom vb-15. helyezett tornásza, Balázs Krisztián sérülés miatt nem indult, így az előzetesen is esélyes győri Mészáros Krisztofer érvényesítette a papírformát. Az Eb-ezüstérmes, vb-14. sportoló élete legmagasabb pontszámát szerezte, 84.500 ponttal diadalmaskodott és mind a hat vasárnapi döntőbe az első helyen kvalifikált.

A dobogóra rajta kívül a junior Európa-bajnok Molnár Botond (79.400) és egy harmadik győri, Tomcsányi Benedek (76.900) állhatott fel.

„Boldog vagyok, hogy a szezon utolsó versenyén életem legjobb összetett pontszámával tudtam nyerni. – idézte a szövetség hírlevele a győztest. – Mivel a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, számomra extra motivációt jelentett, hogy hazai közönség előtt a szezonzáró viadalon megmutassam, mit is tudok valójában. Ha ehhez a pontszámhoz hozzáteszek egy keveset, az már világbajnoki bronzérmet érne. Remélem, eljutok egyszer odáig!”

TORNA
Mesterfokú bajnokság, Győr
Férfi egyéni összetett:
1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 84.500 pont
2. Molnár Botond (Győri AC) 79.400
3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 76.900

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik