Vívó Eb: negyedik lett a női tőrcsapat Tbilisziben

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.06.16. 16:00
A negyeddöntőben lépett először pástra a női tőrcsapat a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. Az elődöntőbe jutásért kiélezett harcot vívott a franciákkal, amelyet végül 37:36-ra megnyert. A mieink a legjobb négy között kikaptak az oroszoktól, majd a németek elleni bronzcsatát is elveszítették.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra alkotta női tőrcsapat a kevés induló miatt kezdésként az elődöntőért vívott a franciákkal. A két együttes sokáig fej fej mellett haladt, de a mérkőzés második felében az ellenfél öt-hat tus előnyre tett szert.női tőrcsapat a kevés induló miatt kezdésként az elődöntőért vívott a franciákkal. A két együttes sokáig fej fej mellett haladt, de a mérkőzés második felében az ellenfél öt-hat tus előnyre tett szert.

A nyolcadik körben aztán Lupkovics Dóra kettőre faragta a hátrányt, az egyéniben ötödik helyen végző Kreiss Fanni 32:30-nál vette át a tőrt, s nem sokkal később már a magyar csapat vezetett kettővel. Az utolsó másodpercekben még izgulni kellett, nehogy a franciák egyenlítsenek, de miután ez nem történt meg, 37:36-os győzelmet ünnepelhettek Mohamed Aidáék.

A döntőbe jutásért a mieink a világ- és Európa-bajnoki címvédő oroszokkal mérkőztek meg, és a papírformának megfelelően sajnos kikaptak.

A helyosztón a német csapat volt az ellenfél. A magyarok nagyon nehezen találtak fogást ellenfelükön, alig-alig sikerült eredményes akciót vezetniük, így az első kör – három asszó – után 4:15, az összecsapás kétharmadánál pedig 7:30 volt az állás. A maradék három párban ugyan összejött 11 tus, de így is nagyon simán nyertek a németek. A mérkőzést a Mohamed, Kreiss, Lupkovics hármas kezdte, majd utóbbi helyére beállt Knapek, de ő sem tudott javítani a helyzeten.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, TBILISZI, GRÚZIA
Női tőrcsapat, 7 induló.
Negyeddöntő:
Magyarország–Franciaország 37:36
Elődöntő: Oroszország–Magyarország 45:27
A 3. helyért: Németország–Magyarország 45:18
Döntő: Olaszország–Oroszország 45:31

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik