Vívás: Pusztai Liza nagyot ment, hárman csatlakoztak Márton Annához

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2018.03.16. 18:45
A kiemelt Márton Anna mellé a 64-es táblára a pénteki selejtezőkből másik három magyar csatlakozott a női kardozók athéni világkupáján.

A legfiatalabb volt a legjobb.

Legalábbis pénteken, hiszen a női kardozók athéni világkupájának első napján a 16 esztendős Pusztai Liza futotta a legnagyobbat a csoportmérkőzések során: a BVSC-Zugló vívója mind a hat ellenfelét legyőzte, így aztán csomagolhatta is össze a szerelését, hiszen a hibátlan mutatója azt jelentette, hogy egyből kvalifikálta magát a szombati 64-es táblára – Márton Anna mellé, aki kiemeltként pihenéssel tölthette az első napot.

A csoportmeccseket egyébként a másik négy magyar is szép mérleggel teljesítette: közülük kettőnek, mégpedig Katona Renátának és Várhelyi Katának kellett (volna) még két asszót megvívnia a főtáblára kerüléshez. Sajnos Várhelyinek csak egy csörte jutott, ugyanis útját állta egy török ellenfél, míg Katona a második kanyarban vérzett el.

Itt, vagyis a második körben kapcsolódott vissza a küzdelmekbe László Luca, Mikulik Júlia és Záhonyi Petra – tulajdonképpen nem panaszkodhatunk, hiszen csak utóbbi szenvedett vereséget, ami azt jelenti, hogy négy magyar léphet pástra az athéni vk-viadal szombati napján a legjobb 64 között.

Az persze kicsit fájó, hogy már péntek este kiderült: bármi is történik a 32 közé jutásért, egy magyart biztosan elveszítünk, hiszen szombaton Pusztai Liza és László Luca rögtön egymással szemben köt majd be...

VILÁGKUPAVERSENY, ATHÉN
Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Márton (kiemelt), Pusztai 6 győzelem/0 vereség, Mikulik 4/1, László 4/1, Záhonyi 4/2, Katona 4/2, Várhelyi K. 3/3. A legjobb 96 közé jutásért: Katona–Martínez de los Santos (dominikai) 15:8, Shchukla (török)–Várhelyi K. 15:8. A legjobb 64 közé jutásért: László–Csuang Csen-ji (kínai) 15:10, Mikulik–Aoki (japán) 15:13, Pastran (venezuelai)–Katona 15:13, Gimalac (francia)–Záhonyi 15:13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik