Vívás: megvan az új edző, Szilágyi Áron vele készül Rióra

Vágólapra másolva!
2015.09.04. 11:48
Mint megírtuk, hét évi együttes munka után – amelynek mesterműve a 2012-es londoni olimpián kivívott győzelem volt – Szilágyi Áron elköszönt Somlai Béla mesteredzőtől. A Vasas huszonöt éves sportolója a hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, hogy a tízszeres magyar bajnok Decsi András irányítja a jövőben az egyéni felkészülését.

„Kedves Barátok, Rajongók, Sporttársak!

Az elmúlt napokban olvashattatok az edzőváltásommal kapcsolatban. Az új edző nevét most már hivatalosan is be tudom jelenteni: Decsi András irányítja a jövőben az egyéni felkészülésemet. András vívóként többek között 10-szeres magyar bajnok, kadett világbajnok, junior Európa-bajnok, felnőtt Eb-ezüstérmes, edzőként pedig több mint tíz éve tevékenykedik külföldön: az USA-ban, Hongkongban, legutóbb pedig Szingapúrban dolgozott klubedzőként és válogatott szövetségi kapitányként is.

Hálás vagyok korábbi edzőmnek, Somlai Bélának az együtt eltöltött hét évért és szép eredményekért, továbbá köszönöm a Magyar Vívó Szövetség szakmai és anyagi támogatását, hogy lehetővé tették számomra az edzőváltást.

Továbbra is a szakmai stábom tagja marad Kiss Áron erőnléti edző, akivel több mint egy éve dolgozom együtt, valamint Bodnár József masszőr, dr. Faludi Viktória és dr. Kárpáti Róbert sportpszichológus, akik már a 2012-es londoni olimpia előtt is segítették a felkészülésemet.

Köszönöm a sok biztatást, támogatást és jókívánságot, amelyet az elmúlt napokban kaptam Tőletek!”

Szilágyi 2007-ben, 17 évesen robbant be a felnőtt nemzetközi élvonalba, dinamikus vívással komoly szerepet játszott abban, hogy a kardcsapat megnyerte a szentpétervári világbajnokságot. Azt követően 2009-ben és 2014-ben csapatban, 2013-ban egyéniben volt harmadik vb-n, 2012-ben aranyat nyert a londoni olimpián, idei Eb-győzelme előtt a kontinensviadalon bronzérmes volt 2011-ben, illetve ezüstérmes a válogatottal 2013-ban. Somlai Béla, a férfi kardszakág vezetőedzője – aki hosszú évek óta tevékenykedik a válogatott mellett – 2008-ban, Gerevich György halála után vette át Szilágyi felkészítését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik