Vívás: Koch Máté bronzérmet nyert Heidenheimben

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 19:52
null
Koch Máté volt a legjobb magyar párbajtőröző Heideinheimben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Koch Máté bronzérmet nyert a párbajtőrözők heidenheimi világkupaversenyén.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 22 éves magyar vívó a pénteki viadalon a 64 között a francia Paul Allegre ellen 15:10-zel jutott tovább, majd a 32 között a csapatban olimpiai bajnok japán Koki Kanónál bizonyult jobbnak (14:9). A nyolcaddöntőben a Londonban egyéniben ötkarikás aranyérmes venezuelai Limardót 11:9-re győzte le a Vasas versenyzője, a negyeddöntőben pedig az egyéni világbajnok francia Yannick Borelt 15:11-gyel múlta felül.

Az elődöntőben aztán az egyéni ötkarikás címvédő, a szintén francia Romain Cannone következett, akivel szemben 15:9-re alulmaradt Koch, így bronzérmet szerzett.

A magyar versenyző a szezon során második alkalommal állhatott dobogóra világkupaversenyen, így a júliusi, kairói világbajnokságon biztosan kiemelt lesz.

A további négy, főtáblára jutott magyar vívó egyetlen győzelmet aratott a 64-es mezőnyben: az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi Gergely a kínai Ma Csien-fejt győzte le 13:8-ra, ám a következő körben kikapott izraeli ellenfelétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik