Vívás: ezüstérmes a férfi kardcsapat a kairói vk-n

Vágólapra másolva!
2019.11.17. 17:44
Ezüstérmet szerzett a férfi kardcsapat a kairói világkupaversenyen: a mieink a döntőben Dél-Koreától szenvedtek 45:41-es vereséget.

A férfi kardcsapat kapcsán már elkoptattunk jó néhány dicsérő jelzőt az elmúlt négy évben, tettük ezt például azért, mert ebben az időszakban ez a fegyvernem hozta a legtöbb sikert a magyar vívósportnak.

A sort folytatták legjobbjaink az idény első világkupa-viadalán Kairóban, ráadásul úgy, hogy a csapat vezéregyénisége, a befejező ember hiányzott az együttesből – Szilágyi Áron csak a februári varsói vk-versenyen lép először pástra. Mindez mégsem jelenti teljesen azt, hogy a kétszeres olimpiai bajnok nélkül vívta végig a vasárnapot a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összetételű kardcsapat.

„Áron lélekben velünk volt, követte az asszóinkat, és üzeneteivel folyamatosan biztatta a társait” – árulta el Decsi András vezetőedző.

A biztatás persze mindig jól jön, és ez a csapat vasárnap meg is érdemelte a szurkolást, mert nagyszerűen vívott: a nyolcaddöntőben a rendkívül kellemetlen stílusú grúzok, ezután a Japánt búcsúztató irániak, majd az elődöntőben a világklasszisokkal felálló olaszok sem jelentettek akadályt a mieink számára. A finálét aztán a dél-koreaiak nyerték, ám a négytusos vereség a világbajnoktól a vezér nélkül mindenképpen remek teljesítmény.

„Újabb ezüstéremmel gazdagodott a gyűjteményünk. Rendkívül erős mezőnyben, a kiélezett pillanatokban mindenki a legjobbját hozta, egységes csapatként küzdötték végig a napon magukat a fiúk. A döntőt megint a világ két legjobb válogatottja vívta: büszke vagyok a fiúkra, hiszen szoros asszót vívtunk a világbajnokkal, ráadásul megint egy lépéssel közelebb kerültünk az olimpiai indulás jogához” – nyilatkozta Decsi András.

VÍVÓ VILÁGKUPAVERSENY, KAIRÓ
FÉRFIAK, KARD, CSAPAT
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Grúzia 45:40 (Szatmári +8, Gémesi Cs –1, Decsi T. –2)
Negyeddöntő: Magyarország–Irán 45:39 (Szatmári +3, Gémesi Cs. +6, Decsi T. –3)
Elődöntő: Magyarország–Olaszország 45:37 (Szatmári +1, Gémesi Cs. +2, Decsi T. +5)
Döntő: Dél-Korea–Magyarország 45:41 (Szatmári –3, Gémesi Cs. 0, Iliász –1)
Végeredmény: 1. Dél-Korea, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András), 3. Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik