Vívás: egyelőre olimpiai kvótás helyen két női tőröző

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.07. 17:04
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/xxxi-nyari-olimpiai-jatekok-rio-de-janeiro-2016-2397335"><strong>Menetrend, magyar indulók, <br />friss hírek – RIO 2016, ADATBANK</strong></a>
Négy magyar került be a legjobb 64 közé a női tőrözők franciaországi világkupaversenyén, Saint-Maurban, de közülük csak Mohamed Aida tudott asszót nyerni a főtáblán.

A hazai szövetség (MVSZ) beszámolója szerint Mohamed a szlovák Michala Cellerová sima legyőzése után kikapott a dél-koreai Jeon Hi Szuktól. Knapek Edina, Varga Gabriella és Varga Katalin viszont már az első mérkőzésén vereséget szenvedett. Ezzel együtt – amint az az MVSZ honlapján olvasható – jelen állás szerint a riói olimpiára továbbra is két magyar női tőröző – Varga Gabriella és Mohamed – utazhatna.

A férfiak Tokióban versenyeztek. Az egyetlen magyar résztvevőtől, az Egyesült Államokban tanuló, 20 éves Németh Andrástól már az is szép eredmény volt, hogy felverekedte magát a főtáblára, ahol aztán az idei vb-bronzérmes orosz Artur Ahmathuzinnal szemben öt tussal maradt alul az első fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik