Vívás: bronzérmes lett a férfi kardcsapat a győri vk-n!

Vágólapra másolva!
2017.12.03. 17:52
Két tust kellett volna bevinnie Szilágyi Áronnak az olaszok elleni elődöntőben a férfi kardozók győri világkupaversenyén, hogy döntőt vívhasson a magyar csapat. Az egész nap remeklő Gémesi Csanád szerint az ellenfél jobban koncentrált a hajrában, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a zsűri megette az olaszok „színházi előadását”. Az oroszok elleni bronzmeccsen a magyar csapat magabiztosan győzött 45:40-re.   
A NAP LEGJOBB FOTÓIT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A NAP LEGJOBB FOTÓIT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Képletesen már-már a kezünkben fogtuk a döntőbe nyíló ajtó kilincsét, hiszen Szatmári András a nyolcadik kör után 40:37-es vezetéssel adta át a kardot Szilágyi Áronnak. Az olaszok elleni elődöntő nem indult jól, Gémesi Csanád azonban a harmadik párban ellenállhatatlanul vívott Luigi Samele ellen, és fordított. Onnantól a fiúk tartották az előnyt, egészen az utolsó körig. Luca Curatoli 43:43-nál érte utol Szilágyit, és onnan még két tust adva a döntőbe juttatta az olaszokat.

Egy hónappal ezelőtt a két csapat ugyancsak az elődöntőben találkozott az algíri világkupán, akkor az olaszok sokkal simábban nyertek 45:34-re – bár a szoros vereségnek nyilván nem örültek a mieink…

A szezon első világkupaversenyéből kiindulva egyébként az irániak elleni negyeddöntő is ki-ki meccsnek ígérkezett, hiszen Algériában a bronzmeccsen csupán egyetlen tussal győzték le az irániakat Szatmáriék. Győrben nem hozott a mérkőzés hasonló izgalmakat, a vége 45:34 lett. Csak a rend kedvéért: a napot a magyar kardcsapat a nyolcaddöntőben kezdte, s 45:19-re múlta felül a belgákat.

De vissza a nap végére, amikor Szilágyiék a bronzéremért léptek pástra az oroszok ellen az Audi Arénában. A nap krónikájához tartozik, hogy az olaszok elleni mérkőzésen a magyar csapat igencsak elégedetlen volt a zsűri ítéleteivel – mint kardozóink mondták, túlságosan befolyásolta őket az olaszok „színházi előadása”. Ráadásul ugyanaz a zsűri vezette az oroszok elleni bronzmeccset is…

Nem indult jól ez a mérkőzés sem, az először pástra lépő Decsi Tamás azonban a harmadik körben fordított Resetnyikov ellen. A hetedik párig fej fej mellett haladtak a felek, akkor azonban az egész nap remeklő Gémesi öttusos előnyre tett szert, s ez a mérkőzés végéig kitartott.

Ha nem is kitörő örömmel, de a 45:40-es győzelem után boldogan fogadta a magyar csapat, hogy a hazai világkupaversenyen bronzéremmel zárt. A viadalt Dél-Korea nyerte meg, a döntőben 45:35-re győzte le az olaszokat.

„Természetesen nagyon örülünk a bronzéremnek is, ráadásul így tudok valamit hazavinni a kisfiamnak, aki mindig megkérdezi: érem van, kupa van? Úgyhogy, most ő is nagyon boldog lesz! – kezdte a verseny utáni értékelést Gémesi Csanád.Az elődöntőben nagyon küzdelmes meccsen kaptunk ki az olaszoktól, remélem, legközelebb már mi nyerünk. Az ilyen szoros mérkőzéseken nüanszok döntenek, talán a végén ők koncentráltak jobban. Nem szeretném a zsűri néhány tévedésére fogni a vereséget, de annak azért nem örültünk, hogy ők vezették az oroszok elleni bronzmeccsünket is, mert az elődöntő után azért hevesen reklamáltunk. De jól kezeltük a helyzetet, és mentálisan összeszedtük magunkat a bronzmeccsre.”

VILÁGKUPAVERSENY, GYŐR
Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Belgium 45:19 (Szilágyi +7, Gémesi Cs. +10, Szatmári +9). Negyeddöntő: Magyarország–Irán 45:34 (Szilágyi +10, Gémesi Cs. +1, Szatmári 0). Elődöntő: Olaszország–Magyarország 45:43 (Szatmári 0, Szilágyi –6, Gémesi Cs. +4). Bronzmérkőzés: Magyarország–Oroszország 45:40 (Gémesi +7, Decsi +5, Szilágyi -3, Szatmári -4). Döntő: Dél-Korea–Olaszország 45:35. A végeredmény: 1. Dél-Korea (Oh Szang Uk, Ku Bon Gil, Kim Dzsung Hvan, Kim Dzsun He), 2. Olaszország, 3. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik