Vívás: bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat a berni vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.11.13. 16:37
null
Magyar öröm Bernben – bronzérmes a férfi párbajtőrcsapatunk (Fotó: facebook.com/Magyar Vívó Szövetség
Nagyszerű szezonkezdés a férfi párbajtőrözőknél: Andrásfi Tibor szombati aranyérme után a csapatversenyben a harmadik helyen végzett válogatottunk a berni világkupa-viadalon.

 

 

Andrásfi Tibor szombati egyéni sikere után kijelentette, két svájci órát szeretne hazavinni Bernből – egy járt az aranyérme után, ám a BVSC vívója pályázott a másodikra is, hiszen a csapatverseny érmeseit is ezzel jutalmazták a szezon első vk-viadalán.

És az Andrásfi, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű csapat oda is ért a dobogóra: az elődöntőben egyetlen tussal ugyan kikaptak a fiúk a franciáktól, ám a bronzmeccsen nem látszott rajtuk az előző asszó „fájdalma”, remekül vívtak, s bár volt, hogy az olaszok vezettek, a végén Siklósi Gergely sikerrel fejezte be a meccset.

Olimpiai ezüstérmesünk kapcsán mindenképpen jegyezzük meg, hogy bár a szombati egyéni verseny nem sikerült neki, hiszen már a 64 között búcsúzott, a csapatviadalon igazi vezéregyéniségként vívott a páston.

VILÁGKUPAVERSENY, BERN
Párbajtőr. Férfiak. Csapat.

A 16 közé jutásért: Magyarország–Nagy-Britannia 45:24 (Siklósi +10, Nagy D. +6, Koch +5).
Nyolcaddöntő: Magyarország–Egyesült Államok 45:28 (Nagy D. +14, Siklósi +3, Koch 0). Negyeddöntő: Magyarország–Izrael 28:27 (Siklósi +3, Nagy D. +1, Andrásfi –1, Koch –2).
Elődöntő: Franciaország–Magyarország 45:44
(Siklósi +4, Nagy D. 0, Andrásfi 0, Koch –5).
A 3. helyért: Magyarország–Olaszország 30:28 (Siklósi +4, Andrásfi +1, Nagy D. –3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik