Vívás: a tőröző Szemes Gergő bronzérmes a plovdivi vk-versenyen

Vágólapra másolva!
2022.04.30. 18:01
null
Szemes felnőtt pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el (Fotó: Tumbász Hédi)
Szemes Gergő bronzérmet nyert szombaton a férfi tőrvívók plovdivi világkupaversenyén – jelentette az MTI.

A viadal eredményközlője szerint az FTC 19 éves versenyzője a főtábla első körében honfitársát, Németh Andrást verte 15:4-re, ezt követően olasz, francia és amerikai riválist legyőzve jutott be a négy közé – utóbbi csörtében a csapatban olimpiai bronzérmes amerikai Nick Itkinnél döntő tussal bizonyult jobbnak.

Az elődöntőben a háromszoros világbajnok olasz Alessio Foconi várt rá, és a vk-forduló későbbi győztese 15:4-re nyert, a csapatban junior vb-bronzérmes Szemes azonban így is felnőttpályafutása eddigi legjobb eredményét érte el.

„Már reggel éreztem, hogy jól sikerülhet ez a nap. Valahogy egyben voltam az elejétől kezdve, a válogatott edzője, Szirmai Benedek azt mondta, csak csináljam, amit tudok és akarok, és ez valahogy végig bejött. Fogalmam sincs, mióta nem ért el ilyen eredményt magyar tőröző, de én most nagyon boldog vagyok. Az amerikai ellen sikerült felvennem még időben a ritmust, és a saját taktikájával tudtam nyerni. Szeretném, ha jól sikerülne holnap a csapatverseny is!” – idézte Szemest a magyar vívószövetség honlapja, amely a versenyről szóló beszámolójában válaszolt is a 19 éves tőröző ki nem mondott kérdésére.

Legutóbb magyar tőröző ugyanis 17 évvel ezelőtt szerzett érmet világkupaversenyen: Berjozkin Anton 2005 márciusának végén a szentpétervári vk-versenyen végzett másodikként.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik