Vívás: a női tőrcsapat negyedik lett az Eb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.24. 18:38
A negyedik helyen végzett a magyar női tőrcsapat a lengyelországi vívó Európa-bajnokságon, Torunban.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott a negyeddöntőben kezdett, és sokáig kiegyenlített küzdelmet vívott a németekkel. A nyolcadik pár után 29–26-ra vezettek a magyarok, majd Kreiss 14–6-ra verte Anne Sauert, ami végül magabiztos győzelmet ért.

Az elődöntő viszont a papírforma szerint alakult, a jóval esélyesebb olaszok sima győzelmet arattak, akárcsak a másik ágon az oroszok a franciák ellen.

A bronzmérkőzést remekül kezdték a magyarok, előbb a riói játékokra készülő Mohamed harcolt ki egy tus előnyt, majd Kreiss remeklésével 10–5 volt az állás a második váltásnál. Harmadikként Lupkovics vívott, aki két gyors tussal növelte az előnyt, ezt követően azonban leblokkolt, sorra kapta a találatokat Astrid Guyart-tól, s a francia végül 15–13-as előnnyel adta át a pástot társának. Mint később kiderült, a harmadik asszó egyértelműen a meccs fordulópontjának bizonyult, a folytatásban a franciák sorra nyerték az asszókat, Mohamed, majd a Lupkovics helyére becserélt, szintén riói induló Knapek, aztán Kreiss is kikapott, egy újabb Knapek-vereség után pedig már 35–22 volt az állás az ellenfél javára. Az utolsó két párharc előtt előtt így már csak a vereség mértéke volt a kérdés, amely végül 15 tusnyi lett.

A versenyben nyolc csapat indult. Női tőrben nem rendeznek csapatversenyt az olimpián, az egyéni küzdelmekben pedig Mohamed és Knapek képviseli a magyar színeket.

VÍVÁS, EURÓPA-BAJNOKSÁG, TORUN
NŐI TŐR CSAPATVERSENY

Negyeddöntő: Olaszország–Svédország 45–25
Magyarország–Németország 43–32
Franciaország–Lengyelország 45–37
Oroszország–Ukrajna 45–16
Elődöntő: Olaszország–Magyarország 45–29
Oroszország–Franciaország 45–30
A 3. helyért: Franciaország–Magyarország 45–30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik