Vívás: 60 magyar sportoló és edző került karanténba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 09:56
null
A budapesti párbajtőr Grand Prix-n indult magyarok mindegyike önkéntes karanténba került (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint beszámoltunk róla, három dél-koreai, majd három kínai vívónál is kimutatták az új koronavírust azon sportolók közül, akik a március 6. és 8. között megrendezett budapesti női és férfi párbajtőr Grand Prix-n szerepeltek. A versenyen résztvevő 45 magyar vívó, valamint edzőik önkéntes karanténba kerültek – írja a Blikk.

A viadal előtt egyébként a sportolók nyilatkozatot töltöttek ki, miszerint a koronavírustesztjük negatív, és nem jártak olyan országban a GP-t megelőző két hétben, amely fertőzéstől súlyosan érintett zóna. Három nappal az esemény után egy koreai vívónő, majd további öt ázsiai, így kínai sportoló tesztje is pozitív lett. A versenyt a Ludovika Akadémián, zárt kapuk mögött rendezték, ezért nézők nem betegedhettek meg. Ám az érintett két ország tagjaival nyolc magyar sportoló is megmérkőzött…

A hazai küldöttség tagjai március 12-én kéthetes önkéntes karanténba kerültek, ami mintegy hatvan sportolót, edzőt és stábtagot érint. Koronavírustesztet egyelőre nem végeztek rajtuk, ugyanis mindenki tünetmentes. A viadalon szerepelt az olimpiai bajnok párbajtőröző, Szász-Kovács Emese is, aki szülés után tért vissza.

„Szerencsére én jól érzem magam, nincs bajom. Most önkéntes karanténban itthon vagyok, már több mint egy hete. Jelenleg így készülök, itthon edzem” – nyilatkozta a Blikknek a 2016-os riói játékok aranyérmese.

A szövetség szerint, mivel minden érintett otthon tartózkodik, jól van és tünetmentes, ezért a vírusteszt egyelőre senkinél sem indokolt.

„Nagyjából hatvan sportoló, edzőik és stábtagok tartózkodnak házi, önkéntes karanténban. Mindenki jól van. Tesztet abban az esetben végeztetünk csak, amennyiben valakinek az állapota, esetleges tünetei azt indokolják majd” – mondta a Magyar Vívószövetség (MVSZ) kommunikációs igazgatója, Szetey András.

A hét elején a Nemzeti Sport Rédli Andrással és Siklósi Gergellyel beszélgetett a kialakult helyzetről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik