Vitorlázás: oroszok nem indulhatnak a magyarországi versenyeken

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 13:21
null
Fontos döntést hozott az MVSZ is (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)
A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) azonnali hatállyal felfüggesztette orosz és fehérorosz sportolók, sportvezetők és sportági tisztviselők részvételi lehetőségét magyarországi nemzetközi viadalokon. 

Az MVSZ csütörtöki közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a nemzetközi sportági szövetség példáját követte a döntés meghozatalával.

„Az intézkedéssel együtt együttérzésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki az ukrán nemzettel és sportolókkal. Hangsúlyozzuk, hogy az intézkedés nem az orosz sportolók ellen irányul, hanem tiltakozás Oroszország agresszív háborúja ellen. A magyar vitorlázók közössége elítéli a háborút, amely semmilyen körülmények között nem lehet a nézeteltérések megoldásának eszköze” – áll a közleményben.

A szövetség azt is jelezte, hogy felajánlja segítségét a Magyarországra menekült ukrán családoknak, egyúttal felkéri tagjait a menekülteket és a háború áldozatait segítő adományozásra, amelynek koordinálására együttműködik a magyarországi karitatív szervezetekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik