Világjátékok: Kakas elődöntős; a strandkézisek negyeddöntőznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.27. 20:31
null
Nagyszerűen menetelnek a strandkézisek is (Fotó: Csomós Angéla)
Az uruguayi válogatott ellen léphet pályára a magyar férfi strandkézilabda-válogatott a világjátékok negyeddöntőjében, miután az utolsó csoportmeccsen legyőzte Horvátországot is. Wroclawban tovább menetel az íjász Kakas István is, aki bejutott az elődöntőbe.

Hatalmas küzdelemben a magyar férfi strandkézilabda-válogatott megnyerte a harmadik csoportmeccsét is a világjátékokon, Gulyás István együttese Horvátországot verte meg. Az első játékrészt a horvátok nyerték, a másodikban aranygóllal a magyarok győztek, a szétlövésben aztán ismét John Andráséknak jött ki jobban a lépés. Így a 2:1-es siker után a mieink csoportelsőként készülhetnek az Uruguay elleni negyeddöntőre.

John András szerint óriási presztízscsata volt, hiszen a két válogatott elég jól ismeri egymást. „Végig éreztük, hogy sikerülhet, és bízom benne, hogy a dél-amerikaiak ellen sem lesz másképp. Most csak a következő meccsre koncentrálunk, de innentől nincs könnyű mérkőzés” – mondta John András, aki tagja volt a 2009-ben ezüstérmet szerző strandkézilabda-válogatottnak.

A magyar terepíjászat eddigi legnagyobb sikerét érte el Kakas István, aki a csupaszíj kategóriában az ötödik helyről kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt csütörtökön. Előbb az ausztrál Mick Fischer, majd a svéd Erik Jonsson ellen nyert, így bejutott a legjobb négy közé, amelyben pénteken a spanyol David García Fernándezzel csap össze.

„Felfoghatatlan. Eddig még sosem jutottam elődöntőbe nagy világversenyen. Amikor a svéddel párbajoztam, volt olyan pillanat, hogy majdnem elsírtam magam örömömben. Izgalmas nap volt, és elmondhatatlanul boldog vagyok” – mondta meghatódva Kakas, aki a MALÉV SC íjásza, tizennyolcszoros magyar bajnok, és a legutóbbi világjátékokon (2013-ban, Caliban) az ötödik helyen végzett.

Az ergométeres evezősöknél az 500 méteres számokat bonyolították le a játékok 7. napján. Pétervári-Molnár Bendegúz a férfiaknál a 6. lett, akárcsak a női versenyben Fekete Beatrix.

Az egyéni számok után a sprintváltóval zárult a tájfutók küzdelme a világjátékokon. A szám érdekessége, hogy a versenyzőknek a wroclawi állatkertben kellett érinteniük a kihelyezett ellenőrző pontokat. A Gyurkó Fanni, Baumholczer Máté, Bakó Áron, Weiler Virág összeállítású magyar négyes a 11. lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik