Videó: vagánykodó néző ritkán ad ilyen leckét sportolónak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.30. 15:34
Nem akármilyen kunszt híre kelt szárnyra a golfozók kultikus versenye, a tengerentúlon zajló Egyesült Államok–Európa Ryder-kupa-mérkőzés csütörtöki edzésnapjáról: a gúnyolódása nyomán a pályára hívott szurkoló olyan ütéssel talált a lyukba, ami az európai válogatott két sztárjának, az északír Rory McIlroynak és a svéd Henrik Stensonnak több kísérletből sem sikerült.

Az Észak-Dakotából érkezett, tehát az ellenfélnek szurkoló David Johnson nem állta meg csúfolódás nélkül az európai golfozók „bénázását”, mire ők úgy gondolták, ráfér egy kis leckéztetés. Behívták a pályára, ő meg egy ütésből (nem volt könnyű ütés!) a lyukba küldte a labdát – a dicsőségen túl némi szabódás után besöpörve azt a száz dollárt is, amelyet a sportág friss olimpiai bajnoka, Justin Rose tett le a labda mellé tétként.


„Valaki a nézők közül bekiabált, hogy ezt még ő is beütötte volna, mi meg úgy voltunk vele, rendben, próbálja meg – elevenítette fel az előzményeket Henrik Stenson. Ő volt az, aki ütőt nyomott a vagánykodó Johnson kezébe. – Rosie még egy százdollárost is letett a fűre tétként, ha beüti. Ha nem sikerült volna neki, garantáltan szétcikizzük, de beütötte, így minden elismerésünk az övé.”

A bravúr után Johnson lepacsizott és összeölelkezett a történteken kiválóan szórakozó alkalmi kihívóival, az európai válogatottakkal (a fenti videót éppen egyikük, McIlroy osztotta meg), begyűjtötte autogramjaikat, majd természetesen nyilatkozott is.

„Kicsit kóstolgattam őket, és már az váratlanul ért, hogy felfigyeltek erre. Hát még az, hogy utána a pályára parancsoltak. Nem nagyon fogtam még fel, mi történt, de élménynek oltári volt, és nem hátrálnék meg, ha még egyszer ilyen helyzetbe kerülnék. Vettem egy mély lélegzetet, és megütöttem a labdát. Beesett.”

Az Egyesült Államok és Európa férfi golfválogatottjának kétévente sorra kerülő mérkőzése kiemelkedő színfoltja a nemzetközi sportéletnek, óriási nézősereget és rendkívüli érzelmeket mozgat meg, hatalmas a rivalizálás.

A legutóbbi három kiírást az európaiak nyerték meg, amiből az idén házigazda tengerentúliaknak már nagyon elegük van – David Johnson bekiabálása aligha független ettől.

Az idei meccs péntektől vasárnapig tart az egyesült államokbeli Chaskában. Az amerikaiak 25, az európaiak 10 győzelmet arattak az 1927 óta tartó vetélkedésben (háromszor az európai válogatott elődje, a brit csapat hódította el a serleget).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik