Videó: paralimpikonunk a nemrég megjelent klip főszereplője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 18:22
Megjelent az OliverFromEarth – vagyis Patocska Olivér és Barabás Dávid – új klipje, a Hullámzom, amely a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő sportolók tiszteletére készült. Az előadót junior világbajnok súlyemelőnk, Sztanó György története inspirálta a dal és a klip elkészítésére.

„Néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg Gyurival az egyik adománygyűjtő koncertemen. Hamar jóban lettünk, így tudtam, hogy paralimpikonként milyen komoly küzdelmet folytat, hogy eredményes legyen a súlyemelésben. A 2016-os riói paralimpián nyolcadik helyezést ért el, de eldöntötte, a 2024-es párizsi játékokon aranyat hoz haza Magyarországnak, így most minden idejét annak szenteli, hogy eljuthasson az ötkarikás játékokra. Ez a fajta győzni akarás volt az, ami megihletett engem a Hullámzom megírásakor” – mondta Patocska Olivér, aki képi anyagot is forgatott a dalhoz.„Néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg Gyurival az egyik adománygyűjtő koncertemen. Hamar jóban lettünk, így tudtam, hogy paralimpikonként milyen komoly küzdelmet folytat, hogy eredményes legyen a súlyemelésben. A 2016-os riói paralimpián nyolcadik helyezést ért el, de eldöntötte, a 2024-es párizsi játékokon aranyat hoz haza Magyarországnak, így most minden idejét annak szenteli, hogy eljuthasson az ötkarikás játékokra. Ez a fajta győzni akarás volt az, ami megihletett engem a Hullámzom megírásakor” – mondta Patocska Olivér, aki képi anyagot is forgatott a dalhoz.

„Magától értetődő volt, hogy Gyurit kérem meg, hogy legyen ő a főszereplő. Azt szerettem volna, ha a klip egyfajta ösztönzésként szolgál azoknak a testi fogyatékkal élő sportolóknak, akik bár lehet, hogy hátrányból indulnak a betegségeik miatt, mégis mindent megpróbálnak elkövetni, hogy – túllépve saját határaikat – sikereket érjenek el. Szerettem volna, ha az emberek minél szélesebb körben megismernék ezeket a csodálatos sportolókat. Gyuri történetét látva talán egy lépést tettünk afelé, hogy rájuk fordítsuk a reflektorfényt” – mondta Olivér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik