Videó: amikor egy 270 kilós szumós szállt ringbe egy 76 kilós MMA-harcossal

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 11:13
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most minden idők egyik legfurcsább MMA-meccsét vettük elő…

Most csaknem 22 évet ugrunk vissza az időben, 1998 júniusát írjuk. Ez az az időszak volt, mikor az emberek az MMA-t és a ketrecharcot még nem igazán tudták hová tenni, és a szabályok sem voltak olyan kidolgozottak.

Rendeztek például rengeteg olyan versenyt, amelyeken egyszerűen nem léteztek súlycsoportok. Így jöhetett létre az alábbi meccs is.

A Tokióban rendezett Pride Fighting Championship nevezetű versenyen az egyik oldalonegy amerikai szumós, Emmanuel Yarbrough állt 270 kilóval, a másik oldalon egy japán MMA-harcos, Daidzsu Takasze, 76 kilóval...

A meccs pedig pontosan olyan elképesztően bizarr volt, mint amire számít egy ilyen párharcot látva az ember.



A súlyelőny azonban villámgyorsan semmivé foszlott, a 270 kilót ugyanis nem volt egyszerű mozgatni, így végül az amerikai szumós teljesen kifáradt, japán ellenfele pedig behúzta a győzelmet.

A beszámolók szerint Daidzsu Takasze a mai napig járja Japánt, és tiszteletét teszi különböző sporteseményeken, Emmanuel Yarbrough azonban sajnos 2015-ben, 51 évesen elhunyt, miután szívrohamot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik