Videó: egyszer csak letérdelt, és... – álompárt ünnepel az orosz sport

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.09. 10:25
null
Szuhorukov lánykérése (Fotó: sports.ru)
Jókora meglepetésben volt része a meghívottaknak az orosz olimpikonok hagyományos évzáró bálján: az ötkarikás ezüstérmes úszó Alekszandr Szuhorukov egyszer csak teljes kamerakereszttűzben térdre ereszkedett barátnője, az olimpiai bajnok ritmikus gimnasztikázó Margarita Mamun előtt, és megkérte a kezét.

„Teljes sokként ért, hogy így kér meg, erre nem számítottam. Rióban már célzott rá Szása, hogy megkéri a kezemet, de azt nem vártam, hogy ezt kamerák előtt teszi meg. Nyilván egyből hír lett mindenhol, záporoznak a gratulációk, nem győzöm fogadni őket” – nevetett a rendkívül népszerű Mamun, aki hét világbajnoki aranyérme után a Rióban megnyert olimpiai bajnoki címmel feltette a koronát pályafutására. A válasz – mint a videóból is látszik – igen volt.

Andrey Kartashov on Twitter

Mamun és a pekingi olimpiai ezüstérmes, rövid pályás világbajnok Szuhoruhov három éve alkotnak egy párt. Könnyen elképzelhető, hogy a lánykérés egyben Margarita Mamun karrierjének végét is jelenti – az olimpiai bajnok rg-s hosszú szabadságon van, és hivatalosan még nem jelezte, folytatja-e aktív tornászként 2017-ben.

Jé, egy gyűrű!
Jé, egy gyűrű!

Ha nem – erre minden esély megvan –, akkor a legutóbbi olimpiai ciklus két legeredményesebb ritmikus gimnasztikázója is felhagy a versenyzéssel, mivel Mamun nagy riválisa, a 13-szoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Jana Kudrjavceva is minden bizonnyal lezárja karrierjét, igaz, ő egy súlyos bokasérülés miatt.

A rendkívül magas társadalmi státusú orosz rg-sztárok szinte mindig sportoló társakkal vagy az üzleti, politikai és művészelit szereplőivel kötnek házasságot. A pekingi és londoni olimpia egyéni versenyét megnyerő Jevgenyija Kanajeva férje a jégkorongozó Igor Muszatov, a 2000-es olimpiai bajnok Julija Barszukova pedig a jégtáncos Gyenyisz Szamohinhoz ment hozzá.

Szuhorukov az orosz gyorsváltó meghatározó embere (Fotó: AFP)
Szuhorukov az orosz gyorsváltó meghatározó embere (Fotó: AFP)
Mamun az elmúlt négy év egyik legeredményesebb ritmikus gimnasztikázója (Fotó: AFP)
Mamun az elmúlt négy év egyik legeredményesebb ritmikus gimnasztikázója (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik