Videó: Cafú az élen, a legendás arénában zúgott a „Ria, Ria, Hungária”

Vágólapra másolva!
2015.07.26. 21:23
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban megkezdődtek a 14. Nyári Speciális Világjátékok. Az eseményt ünnepélyes keretek között Michelle Obama, az Egyesül Államok First Lady-je nyitotta meg a legendás Memorial Coliseumban.

Az 1984-es olimpia megnyitó ünnepségének is helyszínt adó legendás stadionban 165 ország 6500 speciális olimpikonjai vonult fel a vörös szőnyegen. A magyar sportolók magyar idő szerint négy órakor léptek be az arénába, ahol hatalmas taps fogadta őket. Természetesen ők is kitettek magukért, zúgott a „Ria, Ria, Hungária”.

A bevonulás után egy, a látványt nagyon kiemelő amerikaiktól meglepően gyenge (show?)műsor következett. Bár több világsztár és ismert sportoló – köztük a Golden Globe-díjas színész, Ed Harris, a többszörös Grammy-díjas énekes, Stevie Wonder és Avril Lavigne, Eva Longoria, Nicole Scherzinger és a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának játékosa, Jamall Charles– is fellépett, illetve néhány mondatban elmondta, mit jelent számára a Speciális Olimpia fogalma, maga a műsor kevéssé volt látványos.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: MOLNÁR PÉTER)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: MOLNÁR PÉTER)

A férjem és én rendkívül büszkék vagyunk rátok, teljes szívünkből szeretünk titeket. Több millió ember néz majd titeket a világon, legyetek példamutatóak, úgy, ahogy eddig is ilyen fantasztikusan tettétek – mondta megnyitóbeszédében az Egyesült Államok elnökének, Barack Obamának felesége, Michelle Obama.

A versenyek magyar idő szerint este 22 órától kezdődnek. A magyarok úszásban már az első nap érdekeltek. Mateidesz Nóra 100 méteres hátúszásban állt rajtkőre.

AZ NSO TV ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik