Videó: bezártság? Sebaj! Az erkélyen futotta le a maratonit

Vágólapra másolva!
2020.03.23. 15:59
A járványhelyzet közepette mi is egyre többször foglalkozunk azzal, hogy bemutatjuk, ki hogyan tartja magát formában otthoni körülmények között. Valószínűleg az egyik legőrültebb megoldást Elisha Nochomovitz választotta, aki fogta magát, és lefutott egy maratonit a lakása erkélyén.

Nochomovitz Franciaországban, a Toulouse közelében található Balmában mutatta meg, hogy otthon is megvan a lehetőség a sportolásra. Emellett az orvosok előtt is szeretett volna tisztelegni az akcióval – írja a The Guardian.

A legjobb férfi maratoni futók két órát alig meghaladó időeredményétől nagyon messze volt a maga 6 óra 48 perces teljesítményével, ám amatőrként, ráadásul egy hét méter hosszú, egy méter széles erkélyen természetesen nem is volt reális esélye megközelíteni azt. Émelygés is nehezítette a dolgát, illetve attól is tartott, hogy a szomszédok panaszkodni fognak a hangos léptei miatt, de még így is elérte a célját. The Guardian.

A legjobb férfi maratoni futók két órát alig meghaladó időeredményétől nagyon messze volt a maga 6 óra 48 perces teljesítményével, ám amatőrként, ráadásul egy hét méter hosszú, egy méter széles erkélyen természetesen nem is volt reális esélye megközelíteni azt. Émelygés is nehezítette a dolgát, illetve attól is tartott, hogy a szomszédok panaszkodni fognak a hangos léptei miatt, de még így is elérte a célját.

„Az volt a szándékom, hogy elindítok egy őrült kihívást, illetve szerettem volna egy kis humort és drámamentes pillanatokat adni a bezártság közepette. Valamint be akartam bizonyítani magamnak, hogy még le tudok futni negyven kilométert” – mondta a tettével egy csapásra híressé váló amatőr futó, aki Instagram-oldalának tanúsága szerint már 36 maratonit futott, így csak a körülmények voltak számára ismeretlenek, a táv nem.

Nochomovitz elvesztette a fonalat a megtett „körök” tekintetében, azonban a lépésszámlálója segítségével nyomon tudta követni, hol tart. És mint megjegyezte, barátnője segítségére is szüksége volt, aki folyamatosan innivalót és a sokak által ismert édességet, M&M’s-t adott neki.

A Csupasport el is érte az erkélyfutót.

 

KICK JUMPER on Twitter

In confinement, Elisha Nochomovitz runs a marathon on his balcony in 6 hours and 48 minutes. Only problem ? "The course is ugly, no atmosphere", and his GPS has literally cracked . #trackandfield #tracknation #jumpnation #jumpersworld #athletics #athletisme #athlétisme https://t.co/MyCjnCIHtN



 

Edinburgh Marathon on Twitter

What. An. Effort! Elisha Nochomovitz completed a FULL MARATHON by running back and forth his 7 metre long balcony to pay tribute to medics and show it's possible to stay fit at home Who fancies giving this a try? #emf2020 #my2020vision Credit: @guardian_sport https://t.co/w96GZKG9hQ



 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik