Videó: amikor centiken múlik – magyar arany Los Angelesben

Vágólapra másolva!
2015.08.02. 10:29
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: MOLNÁR PÉTER)
A szombati versenynappal befejeződtek a Los Angeles-­i 14. Nyári Speciális Világjátékok. A magyar olimpikonok harmincegy arany­, harminc ezüst­ és húsz bronzéremmel térhetnek haza.    

Az asztaliteniszezők vegyespárosában a Farsang Erika, Árva Attila kettős remek játékkal aranyérmes lett. Utóbbi az egyéni versenyben első helyezett Vizsnyai Dávid oldalán nem talált legyőzőre a párosok között sem. Érdekesség, hogy a magyar páros egy nappal korábban már lejátszotta a versenyt Tunézia és Indonézia ellen, de mivel kevesen szerepeltek a divízióban, ismételni kellett, és végül jobb szettarányának köszönhetően a dobogó legfelső fokán végzett.

Maradva az ütős sportágaknál, tollaslabdában is tökéletes napot, egyben világjátékokat zártak a magyar speciális olimpikonok. A Purcel Virginia, Károly Gergő és Demeter Judit, Simkó Zoltán összeállítású kettősök nagyot küzdve, olykor nagy hátrányból fordítva a világ legjobbjai lettek. Bocsában, szintén a vegyes párosok között a Varga Ágnes, Pál András kettős bronzérmes lett.

Atlétikában Kuti Gyöngyi a 800 méteres gyaloglásban hozta az edzője szerinti papírformát és magabiztosan nyert, míg Czimbalek Zoltán kisebb meglepetésre 4.81 méteres ugrásával aranyérmes lett a távolugrók mezőnyében.

A Begovics Éva, Kelemen Zsombor páros néhány napja remek játékot bemutatva aranyérmesként zárt, egyéniben egy-egy ezüst lett a fiatalok jutalma. Az öt érmet, köztük két aranyat nyerő Rátkai Lili után a férfiaknál Illés Dávid is tarolt a tornászoknál. Két első helyet szerzett korláton és összetettben, három második helyet nyújtón, talajon és gyűrűn, illetve egy bronzérmet lóengésben.

A magyar delegáció az elmúlt hét versenynapban tizennégy sportágban szerepelt a Nyári Speciális Világjátékokon. Ezeken harmincegy arany-, harminc ezüst- és húsz bronzérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik