Universiade: letették az esküt a magyar versenyzők

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 18:17
Letették az esküt az oroszországi Kazanyban sorra kerülő 27. nyári Universiadéra utazó magyar sportolók péntek délután.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának épületében megtartott ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Gangl Edina olimpiai negyedik helyezett vízilabdázó és Nagy Péter Universiade-győztes súlyemelő mondta el.

Kazanyban, a Tatár Köztársaság fővárosában július 6. és 17. között 130 versenyző és 61 kísérő alkotja majd a magyar küldöttséget. Az egyetemi-főiskolai sportolók legnagyobb világjátékára 160 országból mintegy 13 ezer versenyzőt várnak, akik 27 sportágban mérik majd össze felkészültségüket. A magyarok 16 sportágban, köztük két csapatjátékban – női és férfi vízilabdában, valamint női kosárlabdában – indulnak.

Kiss Ádám delegációvezető, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke a 2011-eshez hasonló szereplést vár a versenyzőktől.

„Tíz-tizenöt érmet várok, de hogy ebből hány aranyat, azt nem részletezném, mert nem szeretnék terhet rakni a sportolók vállára. Két évvel ezelőtt, Kínában 11 érmet nyertünk, amiben az volt a különlegesség, hogy akkor Cseh Laci egymaga három aranyérmet szerzett. Ő most nem lesz velünk, mert az Universiade nem fért bele a versenynaptárába, ennek ellenére optimista vagyok” – mondta az elnök a távirati irodának.

A rendezvény keretében köszöntötték Ungvári Miklóst, a tavalyi londoni olimpia ezüstérmes cselgáncsozóját, aki Az Év Egyetemi Sportolója 2012 kitüntetést vehette át Kiss Ádámtól, valamint Fábián Lászlótól, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatójától.

Magyarország eddigi mérlege az Universiadékon 109 arany-, 88 ezüst- és 96 bronzérem. A legutóbbi, 2011-es Universiadéról, a kínai Sencsenből a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik