Universiade: kikaptak a braziloktól férfi kéziseink

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 19:02
A gyalogló Hellebrandt Máté a negyedik helyen végzett a férfiak 20 kilométeres versenyében a dél-koreai Kvangdzsuban zajló universiadén, amelynek csütörtöki versenynapján a Gondos Flóra, Kormos Villő páros 3 méteres szinkronműugrásban az ötödik helyet szerezte meg.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a már riói olimpiai szinttel rendelkező Hellebrandt nagyszerűen versenyzett a szakadó esőben, a táv második felében folyamatosan hagyta maga mögött riválisait, végül 1:23.50 órás idővel a legjobb európaiként ért célba a negyedik helyen.

„Azért tartom különösen sokra az eredményemet, mert a táv felénél már két figyelmeztetésem volt és a harmadik kizárással járt volna. Így eléggé vissza kellett fogni magam" – nyilatkozta a verseny után a nyíregyházi atléta.

A műugróknál a magyar duó 249.00 ponttal zárt az ötödik helyen, ami azért is nagy teljesítmény, mert Kormos napok óta nem tudott edzeni fülgyulladása miatt.

A női kosárlabdázóknak az amerikaiak elleni negyeddöntőben nem volt esélyük: a magyar csapat az első negyed után még csak öt ponttal volt lemaradva, ám ezt követően folyamatosan nőtt a különbség, végül 84–43-ra nyert az amerikai együttes. Mindez azt jelenti, hogy a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet a válogatott.

A férfi kézilabda-együttes szintén kikapott csütörtökön: az eddig százszázalékos csapatot harmadik csoportmeccsén a brazilok győzték le 34–26-ra.

Korábban a női vízilabdacsapat kétgólos, 7–5-ös vereséget szenvedett Kanadától, így nem jutott elődöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik