Universiade: felvonták a magyar zászlót Kazanyban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 07:03
Felvonták a magyar zászlót szerda délután a szombaton kezdődő 27. Nyári Universiade helyszínén, az oroszországi Kazanyban.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint Magyarországot a Dél-afrikai Köztársasággal és Szenegállal együtt köszöntötték az egyetemi-főiskolai sportolók legnagyobb világjátékán.

A ceremónián a női vízilabda-válogatott tagjai és szövetségi kapitánya, Kelemen Attila, valamint Tóth László ökölvívó és edzője, Füzesy Zoltán, illetve a szinkronúszók csapatvezetője, P. Vándor Géza is részt vett.

Az Universiade július 17-ig tart, a magyar küldöttséget 130 versenyző és 61 kísérő alkotja, az eseményre 160 országból mintegy 13 ezer sportoló érkezik. A magyarok a 27 sportágból 16-ban, köztük két csapatjátékban - női és férfi vízilabdában, valamint női kosárlabdában - indulnak.

Magyarország eddigi mérlege az Universiadékon 109 arany-, 88 ezüst- és 96 bronzérem. A legutóbbi, 2011-es Universiadéról, a kínai Sencsenből a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik