Universiade: a 4. magyar érem is evezésben született meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 11:14
A férfi könnyűsúlyú egypárevezős döntőjében Tamás Bence harmadik helyet szerzett a Kvangdzsuban zajló universiadén.

A 23 éves szegedi születésű evezős úgy maradt alul a versenyben, ahogy tegnap a Simon, Juhász egység győzött, azaz a hajrában dőlt el az aranyérem sorsa, és a sokáig vezető Tamás nem bírta a verseny végét, így szorult le az élről, de a dobogóra felléphetett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója révén a negyedik magyar érem született az universiadén, egy arany mellett ez volt a magyar küldöttség harmadik bronza.

A normál súlyú női egypárevezős döntőjében Gyimes Krisztina a rajtnál beragadt, és az így keletkezett hátrányt már nem volt képes ledolgozni, negyedik lett.

A normál súlyú férfi nyolcas (Bakaity, Bedők, Bíró, Kiss, Krpesics, Lacsik, Lovass, Porubszky, Vallyon) döntőjében a mieink az ötödik helyen értek célba.

Az evezés versenyszámai a mai napon véget értek.

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott lejátszotta negyedik mérkőzését is, és továbbra is veretlenül áll a csoportjában. Vincze Balázs csapata 12–7-re győzte le Franciaországot.

Férfi vízilabda: Franciaország–Magyarország 7–12 (2–1, 3–3, 1–3, 1–5)
A magyar gólszerzők: Sedlmayer 4, Bátori 3, Kovács 2, Sántavy , Jansik, Zalánki

A női kosárlabda-válogatott legyőzte Dél-Koreát, ezzel kiharcolta a továbbjutást csoportjából. Következő ellenfele az Egyesült Államok lesz két nap múlva.

Női kosárlabda: Magyarország–Dél-Korea 88–55

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik