UFC: négy meccsén csak egyszer találták el az orosz harcost

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.01. 18:57
null
A koronavírus ledöntötte a lábáról Chimaevet, ám 13 hónapnyi kihagyás után újabb győzelmet aratott (Fotó: Getty Images)
A dagesztáni születésű svéd kevert harcművész, Khamzat Chimaev 13 hónapnyi kihagyás után már az első menetben feladásra késztette a kínai Li Csingliangot a UFC 267 középsúlyú meccsén. Khamzatnak immár 4–0-s a mérlege a szervezetnél, s elképesztő, történelmi statisztikát hozott össze eddigi meccsein – 112 bevitt találata mellett őt mindössze egyszer találták el.

Nem akármilyen módon késztette feladásra kínai ellenfelét Khamzat Chimaev: mielőtt kivédhetetlen fojtásba szorította volna Li Csingliangot, odacipelte az MMA-szervezet nagyfőnökének, Dana White-nak az ülőhelye elé, majd az akció közben folyamatosan ordibált neki.

„Mindenféle hülyeséget kiabált nekem az egész meccsen. Nem tudom, miért, de olyanokat mondott, hogy mindenkivel harcolni fog. Még Brock Lesnarral is" – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Dana White.

Chimaev akkor döntötte el véglegesen, hogy profi ketrecharcosnak áll, amikor még gyári munkásként dolgozott. Állítólag külön szünetet kért, hogy megnézhesse a Conor McGregor és José Aldo közötti összecsapást.

Egyenesen berobbant a kevert harcművészet világába, miután tíz napon belül két győzelmet is aratott. 2020. július 16-án, első UFC-erőmérőjén John Phillipset kényszerítette feladásra, 26-án pedig Rhys McKee-t győzte le TKO-val. Szeptemberben 17 másodperc alatt kiütötte Gerald Meerschaert.

Tehetségére felfigyelve a szervezet egy főmeccset akart neki összehozni Leon Edwardsszal, a svéd harcos azonbanelkapta a koronavírust, amire olyannyira rosszul reagált a szervezete, hogy még a visszavonuláson is elgondolkodott.

Chimaev végül felépült, és 13 hónapnyi kihagyás után ott folytatta, ahol abbahagyta, sőt, elképesztő statisztikai mutatóval büszkélkedhet: a UFC történetében még sohasem fordult elő, hogy valaki négy mérkőzésen csak egy ütést szedjen be.

Ha számításba vesszük a szervezeten kívüli, további hat ketrecharcmeccsét, akkor összesített 10–0-s győzelmi mutatója során 252 találatot osztott ki ellenfeleinek, miközben csak kettőt kapott tőlük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik