UFC: gyanús sportfogadás miatt vizsgálódnak az amerikai hatóságok

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.07. 21:58
null
Gyanús sportfogadási műveletek miatt vizsgálódnak Amerikában (Fotó: AFP)
Egy, a tiszta sportfogadásért felelős szervezet (US Integrity) a bukmékerek kérésére vizsgálatot indított a szombat esti Darrick Minner–Shayilan Nuerdanbieke pehelysúlyú UFC-mérkőzés miatt. A mérkőzés nagyon hamar véget ért, és a fogadóirodák dühösek, ugyanis közvetlenül a meccs előtti órákban rengetegen fogadtak az esélyesebb Nuerdanbieke győzelmére, valamint arra, hogy három menetig sem tart az ütközet.

 

Az ESPN információi alapján vizsgálatot indított a US Integrity (egy amerikai sportfogadási felügyelő szerv) a szombati Darrick Minner–Shayilan Nuerdanbieke mérkőzést követően gyanús sportfogadási tevékenység miatt, amelyeket számos államban jeleztek bukmékerek a hatóságoknak.

A mérkőzést megelőzően 1.45 volt a szorzó Nuerdanbieke győzelmére, és órákkal a mérkőzés előtt rengeteg fogadás érkezett erre, és hiába ment le ezt követően az odds 1.24-re a sok beérkezett fogadás miatt, a fogadók csak tették és tették a pénzüket az ázsiai harcosra, valamint a „mérkőzés 2.5 menet alatt véget ér” opcióra. Volt olyan sportfogadó-iroda, amely le is vette a meccset az események listájáról.

Az összecsapás előtti órákban Minner térdsérüléséről keringtek pletykák, és valószínűleg ez idézhette elő az egyoldalú fogadásokat. 1:07 perccel az első menet vége előtt ért véget a mérkőzés. Minner az első rúgását követően már grimaszolt, majd Nuerdanbieke hamar ellentámadásba lendült, az amerikai MMA-s nem tudott védekezni, és technikai KO-val azonnal megnyerte a mérkőzést a kazah származású kínai versenyző.

A UFC október 17-én megtiltotta, hogy a versenyzők, valamint stábjuk tagjai fogadjanak a mérkőzéseikre. Azonban Minner edzője, James Krause ismert sportfogadó, podcastje és Discord-csatornája is van, amelyeken sportfogadási tippeket ismertet a hallgatóságával.

Az ESPN megkeresett bukmékereket és sportfogadókat is a mérkőzés után. Voltak, akik szerint Minner „lefeküdt” ellenfelének, de mások azt állították, hogy Minner sérült volt, amit valaki kiszivárogtatott. Egy Minner stábjához közeli forrás szerint „egyértelműen sérült volt a térde a mérkőzés előtt”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik