Triatlon-vb: nem teljesen elégedett a szakmai igazgató

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 16:05
Lipták Tamás, a Magyar Triatlonszövetség (MTSZ) szakmai igazgatója nem teljesen elégedett a magyar versenyzők világbajnoki szereplésével.

A péntektől vasárnapig Hamburgban rendezett versenyen a férfiaknál Bicsák Bence a 14., Lehmann Csongor a 15., Faldum Gábor a 21., Dévay Márk a 26., Tóth Tamás pedig az 51. helyen végzett.

Lipták az M4 Sport hétfői Sporthíradó című műsorában felidézte: Bicsák a világbajnokság előtt dobogós, vagy dobogó-közeli helyezést remélt magától.

„Ez volt mindannyiunk egyik nagy álma, még ha nem is teljesen reális. Az időjárás okozta nála a legnagyobb problémát, mert viszonylag hideg, esős idő volt Hamburgban, és nehezen tudta kicsatolni a sisakot a kerékpározás után, nem úgy mozogtak az izmai, mint máskor” – magyarázta a szakmai igazgató.

Hozzátette, ezzel együtt csupán kis dolgokon múlt, hogy Bicsák hogy nem jutott a tíz, vagy a legjobb hat közé.

Lipták emlékeztetett, hogy a pécsi PSN Zrt. sportolója a tizedik helyen áll az olimpiai ranglistán, és szinte biztosnak mondhatja a kvótáját, hiszen a tokiói egyéni mezőnyben 55-en indulhatnak majd.

A másik kvótát jelenleg Tóth Tamás birtokolja, de Lehmann Csongornak, Faldum Gábornak és Dévay Márknak is lehet esélye megszerezni azt.

„A nőknél tisztább a helyzet, hiszen Kovács Zsófia és Bragmayer Zsanett szinte biztos kvótásnak mondhatja magát, őket idehaza senki nem veszélyezteti” – mondta a szakember.

A világbajnokságon a nők egyéni versenyében Bragmayer - egyetlen magyar indulóként - a 18. helyen ért célba.

A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Faldum Gábor összeállítású vegyes váltó a 12. lett. Ennek kapcsán Lipták elmondta, az első nap jó egyéni teljesítményeinek fényében ez az eredmény számára némileg elmaradt a várakozásoktól, mert azt gondolta, hogy a csapat a legjobb tízben végez.

„Ez a versenyszám apróságokon múlik. Nem elég csak a száz százalék, az is szükséges, hogy egy-egy csapattag, vagy ha lehet, mindenki 110 százalékot tudjon hozzátenni. Ez most nem sikerült, azért sem, mert későn indult a szezon, a magyar versenyzők most kezdték meg nemzetközi szereplést” – nyilatkozta.

Lipták felidézte, hogy a vegyes váltók viadalát 2010 óta rendezik meg, az olimpia műsorán először Tokióban szerepel majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik