Triatlon: Vasemberek jubileuma Vas megyében

Vágólapra másolva!
2014.07.11. 11:54
null
Kálovics Anikó is rajthoz áll a Vasi Vasember viadalon (Fotó: MTI)
Jubileumához érkezett a Vasi Vasember triatlonverseny: a hétvégén a 30. alkalommal rendezik meg a szombathelyi amatőr viadalt. (x)

 

A fontosabb tudnivalókról Jerse András versenyigazgatót kérdeztük, aki elmondta: „Ezerkilencszáznyolcvannégy óta egyetlen kivételével minden évben meg tudtuk rendezni a versenyt, csupán kétezerben maradt ki, ami nagyon nagy dolog, ezt jól jelzi az örömteli tény, hogy a jubileumi harmincadik versenyre rekordszámú nevezés érkezett: négyszáz versenyző áll rajthoz. Ráadásul ha nem akadnak depógondjaink – a szombathelyi strand parkolójában egyszerűen fizikailag nem fér el több kerékpár –, ennél is magasabb lehetett volna ez a szám. Dolgozunk a megoldáson, hogy a következő években ez se lehessen akadály.”

Alapvetően amatőr versenyről beszélünk, de az indulók között megtalálhatók neves versenyzők is. „Zelinka Gabriella, Kálovics Anikó és Kremmer Zoltán is az indulók között lesz, illetve van három úriember, Garami Árpád, Kapolcsi Imre és Bálint Mihály, akik eddig mind a harminc Vasi Vasemberen részt vettek! – mondta Jerse András. – A díjazásról annyit kell tudni, hogy összesen 265 ezer forintot osztunk szét, illetve mindenki, aki teljesíti a versenyt, oklevelet kap – azaz »hivatalosan« is Vasi Vasember lesz. Az első helyezett a férfiaknál és a nőknél is ötvenezer forintot, a második és a harmadik pedig huszonöt-, illetve tizenötezer forintot kap.”

A 30. Vasi Vasember július 12-én, szombaton délelőtt 11 órakor rajtol, az indulóknak a következő távokat kell teljesíteniük: 1400 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik