Triatlon: stratégiai megállapodást kötött a honi szövetség

Vágólapra másolva!
2013.04.22. 15:21
Stratégiai megállapodást kötött hétfőn a Magyar Triatlonszövetség (MTSZ) a Fornetti Kft.-vel, amely csaknem 20 millió forinttal támogatja a sportszervezetet.

„Ezzel elhárult minden akadály az elől, hogy megújuljon a triatlon” – jelentette ki az aláírást követően Bíró Marcell, az MTSZ elnöke.

A tisztséget november óta betöltő sportvezető elmondta, az általa vezetett új elnökség rövid távú célként fogalmazta meg a szövetség „rendbe tételét”, melynek keretében féléves vállalást tett arra, hogy megújítja a versenyrendszert és a szabályzatokat, illetve gazdaságilag stabilizálja a szervezetet. Kiemelte, a friss megállapodás nagyban segíti ezt a törekvést, hiszen a cég egyben névadója a Magyar Nagydíj elnevezésű új sorozatnak, amely az országos bajnokságokat foglalja magában.

Szabó József, a péksüteményeket gyártó cég ügyvezető igazgatója elmondta, a konkrét pénzösszegen túl a megállapodás részét képezi jelentős értékű szolgáltatás, például médiafelület biztosítása a szövetség számára, emellett egyfajta kommunikációs csatornát biztosít az MTSZ-nek a 2100 értékesítési pont, amelyeken keresztül több ezer embert szólíthat meg a sportág. Bíró hozzátette, ez nagyban segítheti a szövetséget egyik legfőbb célja elérésében, a sportág tömegesítésében.

A szerződés egy évre szól, de Bíró abbéli reményét fejezte ki, hogy kölcsönös elégedettség esetén a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokig tartó olimpiai ciklusra meghosszabbítható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik