Triatlon: júliusban lesz a világkupa Tiszaújvárosban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.19. 14:17
Újfent triatlon-világkupát rendeznek Tiszaújvárosban, az idei eseményt a riói olimpia miatt a szokásos augusztus helyett egy hónappal korábban, júliusban tartják meg – hangzott el a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján, Tiszaújvárosban kedden.


Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője elmondta: a világon egyedülálló, hogy megszakítás nélkül immár a 20. vk-viadalnak ad otthont a Tisza-parti város.

Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője elmondta: a világon egyedülálló, hogy megszakítás nélkül immár a 20. vk-viadalnak ad otthont a Tisza-parti város.

A triatlon-rendezvények sora egyébként már májusban megkezdődik, ekkor tartják meg a szintén hagyományos Tisza Triatlont, amelynek keretében rendezik meg a klubcsapatok országos bajnokságát és a paratriatlon ob-t is.

A számos kulturális és szabadidő programmal fűszerezett, sorrendben 18. triatlon nagyhét július 1-től július 10-ig tart – mondta Lehmann Tibor, kiemelve, hogy az Európai Triatlonszövetség (ETU) megbízásából ifjúsági Európa-bajnokságot rendeznek Tiszaújvárosban.

A sportág történetében először egyéniben is. A főrendező, aki egyúttal a Magyar Triatlonszövetség (MTSZ) szakmai alelnöke is, reményét fejezte ki, hogy a tiszaújvárosi ifjú triatlonisták közül Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor dobogó közeli eredményt érhet el.

A világkupa időpontja július 10., sok indulónak ez lesz az utolsó versenye az ötkarikás játékok előtt.

A sajtótájékoztatón Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a szervezőbizottság társelnöke arról szólt, hogy Tiszaújváros idén ünnepli várossá nyilvánításának félévszázados jubileumát.

A város – amely büszke Nemzeti Sportváros címére – kulturális, sport és szabadidős programok sokaságával emlékezik az ünnepre, és készül egy, a település sportéletét feldolgozó könyv is. Mint mondta: az ötven évből huszonöt évben tartottak Tisza Triatlont.

Pálffy Gábor, a MOL vezető kommunikációs szakértője a sajtótájékoztatón azt mondta: hétfőn indult el a MOL kampánya, amely a sportra irányítja a figyelmet. A cégcsoport alapítványain keresztül támogatja a régiót, a várost, a város kiemelkedő nyári fesztiválját, a triatlon nagyhetet is.

Fülöp György alpolgármester azt emelte ki, hogy Tiszaújvárost a triatlonnak köszönhetően az elmúlt két évtizedben a világ számos pontján megismerhették, köszönhető ez a sportág helyi meghonosítójának és világszínvonalra emelőjének, a 2013-ban elhunyt Márkus Gábornak, akinek emlékére szobrot is állítottak a városban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik