Torna-vb: Kovács Zsófia döntőbe juthat gerendán

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 18:59
null
Kovács Zsófia hasfalsérülése ellenére remek gyakorlatot mutatott be gerendán a liverpooli vb-n (Fotó: Dömötör Csaba)
Hat csoport már túl van a selejtezőn, ezek alapján pedig szerenkénti, egyéni összetett és csapatfinálés helyeken áll jelenleg a Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Szilágyi Nikolett összeállítású magyar válogatott a tornászok liverpooli világbajnokságán – írja az MTI.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a nőknél az első két kör selejtezője már szombaton lezajlott a vb-n, vasárnap pedig további nyolc csoport tornászai szerepelnek a Mersey-parti városban. A magyaroktól Szilágyi Nikolett, Mayer Gréta és Bácskay Csenge négy szeren, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia ugráson és gerendán, míg Székely Zója felemáskorláton mutatott be gyakorlatot.

A magyarok a 4. csoportba kerültek, és talajon kezdtek. Itt Bácskay Csenge (11.533 pont), Mayer Gréta (12.833) és Szilágyi Nikolett (12.266) mutatkozott be. Ezután az ugrás következett, ahol Bácskayt leszámítva mindenki csak egyet ugrott, ő 13.050 pontot ért el.

Felemáskorláton az Eb-ezüstérmes Székely Zója kiváló gyakorlatot mutatott be, amellyel négy csoport után az ötödik (13.766) volt, a következő két csoport után viszont a 11. pozícióig csúszott vissza, Bácskay 12.233, Szilágyi 11.633, Mayer 10.800 ponttal zárt.

Az utolsó szer a gerenda volt, melyen a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia hasfalsérülése ellenére is kiválóan teljesített, és jelenleg a negyedik, magas, 13.533-as pontszámmal.

Kovácsék jelenleg a csapatversenyben 152.296 ponttal a nyolcadik pozícióban állnak. Egyéni összetettben Mayer Gréta van a legelőkelőbb helyen, 49-599 ponttal a huszadik. Szilágyi Nikolett (48-765) a 28., míg Bácskay Csenge (48-232) a 31. a negyedik forduló után.

A liverpooli világbajnokságon még négy csoport van hátra, így a nap végén, magyar idő szerint csak éjfél után derül ki, hogy egyéni összetettben és csapatban ki lett döntős, illetve hogy ki melyik szeren jutott fináléba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik