Torna-vb: Kovács Zsófia a kvótaszerzés ellenére nem elégedett

Vágólapra másolva!
2019.10.06. 13:24
Kovács Zsófia szombaton olimpiai kvótát szerzett a Stuttgartban zajló torna-világbajnokságon, ennek ellenére nem elégedett, mert egyéni összetettben nem jutott döntőbe.

„Természetesen boldog vagyok, hogy a kvalifikációt megszereztem, de el vagyok keseredve, hogy nem kerültem a legjobb huszonnégy közé, és csak a második számú tartalék vagyok az egyéni összetett fináléban. Az egyik szemem sír, a másik nevet” – mondta a Dunaferr SE sportolója.„Természetesen boldog vagyok, hogy a kvalifikációt megszereztem, de el vagyok keseredve, hogy nem kerültem a legjobb huszonnégy közé, és csak a második számú tartalék vagyok az egyéni összetett fináléban. Az egyik szemem sír, a másik nevet” – mondta a Dunaferr SE sportolója.

Az olimpiai részvétel szempontjából kiestek a már kvótát szerzett csapatok sportolói, és így kellett a legjobb húsz közé kerülni, ami Kovácsnak hatodikként sikerült. A mieink közül a második legjobb eredményt Schermann Bianka érte el, és mivel a húsz kvótaszerző utáni első számú tartalék pontszámánál magasabb az övé, így a hazai szövetség dönthet arról, hogy melyikük indulhat az olimpián.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint várhatóan a jövő évi Európa-bajnokság dönt a kérdésben.

Kovács Zsófia úgy fogalmazott, örül neki, hogy Schermann Biankával versenghetnek az indulási lehetőségért.

„Szerintem ez egy jó pont, mert lesz miért, lesz kivel harcolni” – nyilatkozta. Hozzátette, a felkészülés során több új elemet építenek be a gyakorlataiba, ezeket már a stuttgarti vb előtt előkészítették.

Kovács elismerte, leginkább a gerendán nyújtott gyengébb teljesítményén múlt, hogy nem végzett a 30. helynél előrébb szombaton. Mint felidézte, a felkészülési időszak alatt is sok rontása volt ezen a szeren, pedig tavaly megkedvelte, és még világkupaversenyt is nyert gerendán.

A 2017-es Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes tornász elmondta, talajon volt egy kilépése, ráadásul nem fogadták el egy gimnasztikai ugrását, és tartáshiba miatt is volt levonása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik