Torna ob: a KSI és a Dunaferr nyerte a csapatbajnokságot

Vágólapra másolva!
2020.11.13. 21:14
null
Mészáros Krisztofer (Fotó: Dömötör Csaba, október 30.)
A férfiaknál a KSI SE, a nők mezőnyében pedig a Dunaferr SE nyerte a tornászok csapatbajnokságát, amelyet a mesterfokú országos bajnokság első, pénteki versenynapján rendeztek Győrben.

 

Az MTI tudósítása:

A magyar szövetség beszámolója szerint a Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd alkotta KSI elsősége kapcsán Laufer Béla mesteredző megjegyezte, hogy több mint tíz éve nem volt csapatbajnoki címe a fővárosi utánpótlás-nevelő műhelynek.

„Fiatal, lelkes csapattal érkeztünk, de természetesen még sok feladat van előttünk. Tudjuk, mire lehetünk képesek” – tette hozzá.

Egy csapatot két felnőtt, két ifjúsági és két kadet korosztályú tornász alkotott. A csapatbajnokságban minden szeren három tornász – egy felnőtt, egy ifjúsági és egy kadet – eredménye számított.

A mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyét Mészáros Krisztofer nyerte, ezzel megvédte címét, mégsem volt teljesen elégedett az eredményhirdetés után.

„Két hete volt a magyar bajnokság, ott sokkal összeszedettebb voltam, most több pont bennem maradt a pontatlanságaim miatt” – nyilatkozta.

Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya úgy látta, ezúttal nem mindenkinek jött ki a lépés: „Sok pontatlanság volt, ezek a fiúk ennél sokkal többet tudnak. Az Európa-bajnokság előtt Budapesten és Tatán edzőtáborozunk, a bő keretet a jövő héten, az utazó csapatot pedig közvetlenül a kontinensviadal előtt jelölöm ki.”

A nőknél a dunaújvárosi együttes sikerében jelentős szerepe volt Kovács Zsófia bravúros szereplésének.

„Az országos bajnokságot nem sikerült megnyernem, de az elmúlt két hét alatt sokat dolgoztunk. Külön öröm, hogy összejött egy európai szintű pontszám, mindez úgy sikerült, hogy a talajgyakorlatnál elment a zene, és a csapattársaim tapssal jelezték az ütemet” – mondta az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács.

A nők mezőnyében klubonként legalább egy felnőtt versenyzőnek szerepelnie kellett, egyébként a serdülőkig bárki alkothatta az ötfős együttest, és szerenként mindig a legjobb három eredménye számított, de ebben minimum egy felnőtt tornász mindig benne volt.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, a közelgő Európa-bajnokság szempontjából is kiváló volt Kovács teljesítménye, a pontszáma pedig nemzetközileg is jónak számít.

Az Európa-bajnokságot a férfiaknál december 9–13., a nőknél december 17–20. között rendezik a törökországi Mersinben.

TORNA OB, CSAPATBAJNOKSÁG
Férfiak

1. KSI SE (Bátori Szabolcs, Závory Szilárd, Dobrovitz Ádám) 231.300 pont
2. Budapesti Honvéd SE 226.800
3. FTC-Telekom 224.900
Nők
1. Dunaferr SE (Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Czifra Bettina) 152.900
2. MTK Budapest 143.200
3. Postás SE 142.800
Mesterfokú bajnokság, egyéni összetett
Férfiak

1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 77.900
2. Dobrovitz Ádám (KSI SE) 75.100
3. Bátori Szabolcs (KSI SE) 75.000

A további program
Szombat

11.00: férfiak: szerenkénti döntők (talaj, lólengés, gyűrű); nők: egyéni összetett verseny
Vasárnap
11.00: férfiak: szerenkénti döntők (ugrás, korlát, nyújtó); nők: szerenkénti döntők (talaj, ugrás, felemás korlát, gerenda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik