Torna: két magyar ezüstérem a koperi világkupán

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 18:19
null
Két magyar ezüstérem a koperi torna vk-n (Fotó: MATSZ)
Bácskay Csenge ugrásban, Székely Zója felemás korláton végzett a második helyen a tornászok koperi világkupa-viadalán szombaton.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Böczögő Dorina ugrásban negyedik, míg Mészáros Krisztofer talajon hatodik lett.

Vasárnap Székely gerendán, Böczögő talajon, Vecsernyés Dávid nyújtón érdekelt a fináléban.

„Nagyon elégedett vagyok, hiszen két ezüstéremmel zártuk az első finálés napot. Nagy mezőny gyűlt össze, látszott, hogy az elmúlt időszak pandémiája miatt a tornászok ki vannak éhezve a versenyre. Persze az is látszott, hogy a felkészülési nehézségek is rányomták a bélyegét az elmúlt időszakra. A mienk közül Böczögő Dorina, Székely Zója és Bácskay Csenge is hibátlan gyakorlatokat mutatott be, és fináléba került, úgyhogy elégedett vagyok. Szujó Hanna kisebb hullámvölgyben van, így rontott, nem lett döntős” – értékelt a Magyar Tornaszövetségnek (MATSZ) Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya.

„Nagyon örülök a szombati két ezüstéremnek, azt hozták a lányok, amire felkészültek, amit vártam tőlük. Meglepetésre Zója gerendán is döntős lett, ráadásul jó gyakorlattal, bízom benne, hogy ez erőt ad neki vasárnapra, és még jobban teljesít. Dorina nagy rutinjával remekelt talajon, remélem, hogy a fináléban is hasonlóan jól szerepe” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik