Torna: Honti Kitti fináléba jutott a montpellier-i Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 22:32
Honti Kitti bejutott az egyéni összetett verseny döntőjébe a montpellier-i torna Európa-bajnokságon.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint Honti Kitti a második csoportban mutatkozott be, és mind a négy szeren teljesítette gyakorlatait. Egyéni összetettben 50.466 pontot szerzett, és a 24. helyen került be az egyéni összetett pénteki 24-es döntőjébe (országonként legfeljebb két versenyző szerzhetett jogot a folytatásra). Ugyanebben a csoportban volt Horváth Enikő, ő nem jutott tovább. Honti Kitti a második csoportban mutatkozott be, és mind a négy szeren teljesítette gyakorlatait. Egyéni összetettben 50.466 pontot szerzett, és a 24. helyen került be az egyéni összetett pénteki 24-es döntőjébe (országonként legfeljebb két versenyző szerzhetett jogot a folytatásra). Ugyanebben a csoportban volt Horváth Enikő, ő nem jutott tovább.

A késő esti csoportban lépett a szerekhez Makra Noémi, akinek a csapatvezető tájékoztatása szerint a kezdő szeren, felemás korláton a bemutató elején volt egy nagyobb tartáshibája, és ezután hiába hajtotta végre hiba nélkül a gyakorlatot, a 13.600 pont kevés volt a döntőbe kerüléséhez, 15. lett. Gerendán is akadtak apróbb pontatlanságai, 13.033 pontra értékelte a zsűri. Ugyanitt mutatkozott be a szintén elsőéves felnőtt Dévai Boglárka ugrásban és gerendán. A kettőből egyik ugrása könnyített volt, ezzel nem tudott döntőbe jutni, a 13. helyen végzett.

A férfiak selejtezőjét csütörtökön rendezik, Hidvégi Vid korábbi influenzája miatt csak lólengésben mutatkozik be, míg Vecsernyés Dávid, Dudás Norbert és Vágner Levente hat szeren indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik