Torna: győri és dunaújvárosi siker a mesterfokú ob-n

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 19:52
null
Kovács Zsófia bajnoki címhez segítette a Dunaújvárost (Fotó: Tumbász Hédi)
Molnár Botond, a Győri AC tornásza nyerte a férfiak egyéni összetett versenyét a mesterfokú bajnokság pénteki versenynapján, a női csapatbajnokságban pedig a Dunaújvárosi KSE szerezte meg az aranyérmet.

 

A győri Olimpiai Sportparkban zajló verseny első napján a DKSE számított esélyesnek, mivel a tavaszi első fordulót nagy fölénnyel nyerte meg. A versenykiírás szerint klubonként legalább egy felnőtt tornásznak kellett szerepelnie, egyébként a serdülőkig bármilyen életkorú sportoló alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított, de ebben minimum egy felnőtt versenyző teljesítménye mindig benne volt.

A dunaújvárosiak ezúttal másodikként zártak 149,000 ponttal a Postás SE B mögött (151,400), ám az első állomáson megszerzett előnyük elegendőnek bizonyult a címvédéshez. A bronzérem Újpestre került.

„Örülök a csapatbajnoki címnek, azt hiszem, a fiatalok is szépen helyt álltak. Hosszú és fárasztó esztendő volt az idei, kicsit nehéz volt felpörögni erre a csb-re – én csak felemás korláton és ugráson szerepeltem –, de az eredményeket látva azt gondolom, sikerült” – nyilatkozta Kovács Zsófia, a DKSE kétszeres Európa-bajnoka.

A férfiaknál a nagy esélyesnek számító, címvédő Mészáros Krisztofer sérülése miatt mindössze lólengésben és korláton indult. A győriek azonban így is remekeltek, és a dobogó mindhárom fokára az ő tornászuk állhatott. Az első helyet és az ezzel járó Sánta Lajos-kupát a csapatban junior Európa-bajnoki ezüstérmes, még ifjúsági korú Molnár Botond szerezte meg, a második Tomcsányi Benedek, a harmadik pedig Kardos Botond lett.

„Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy ifistaként ilyen remek teljesítményt tudok nyújtani a felnőttek között. A múlt heti csb nem úgy sikerült, ahogy reméltem, de most pótoltam mindent, úgy érzem. Ezzel pedig jó szájízzel zárom a 2021-es esztendőt” – fogalmazott Molnár Botond.

A mesterfokú bajnokság szombaton 11 órától a női összetett fináléval és a férfiak szerenkénti döntőivel folytatódik.

TORNA, MESTERFOKÚ OB, GYŐR
Férfiak, egyéni összetett

1. Molnár Botond (Győri AC) 79.300 pont
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 78.500
3. Kardos Botond (Győri AC) 77.600

Nők, csapatbajnokság
1. Dunaújvárosi KSE (Czifra Lili, Makai Lilla, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Kovács Zsófia) 302,500
2. Postás SE B (Bácskay Csenge, Jana Fedorova, Székely Zója, Péter Sára, Peresztegi Nóra) 298,300
3. Újpesti TE (Jávor Brigitta, Jankovics Kamilla, Nerhof Anett, Szilágyi Nikolett, Pethő Regina) 272,000

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik