Torna: bevezethetik a pontozókamera-rendszert

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 13:17
null
Jöhet a pontozókamera-rendszer a tornában (Fotó: Getty Images)
A szertorna szubjektivitását szeretné szűkíteni a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG), ennek érdekében bevezetné a pontozókamera-rendszert – mondta el Altorjai Sándort az M4 Sport pénteki Sporthíradójában.

A magyar szövetség főtitkárát a múlt héten újra beválasztották a FIG tanácsába, amely döntést hoz minden szakmához kapcsolódó kérdésben, ilyen például a vb rendezési jogának odaítélésében vagy a szabálymódosításban.

„Továbbra is szeretnék olyan javaslatokat tenni, amelyek a sportágunkat kicsit előrébb viszik” – fogalmazott kinevezéséről Altorjai Sándor, akinek kezdeményezésére valósult meg 2019-ben az első junior-világbajnokság Győrben. Ott már tesztelték azt a kamerarendszert, amely le tudja pontozni a versenyzők gyakorlatát.

„Sportágunk szinte mentes a szubjektivitástól. Nagyon vékony az a vonal, ami a szubjektivitásnak teret ad, ez jövőre még tovább fog szűkülni” – jelentette ki a főtitkár. Hozzátette, hogy jövőre több pontozó bíró lesz a versenyeken, és nem lesznek referens bírók. Szerinte a kamera egyfajta kontrollként működik majd, és 2-3 másodperccel a leugrást követően már megmutatja az elért pontszámot.

A junior-vb megrendezését sikernek könyvelte el a hazai szövetség, ezért pályázik a 2025-ös felnőtt világbajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik