Torna: a kapitányok kihirdették a világbajnokságra utazó csapatokat

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.10.04. 11:12
null
A világbajnokságon a férfiaknál és a nőknél – a képen Bácskay Csenge – is egy szeren legfeljebb három tornász mutatkozhat be (Fotó: Dömötör Csaba)
Október 18. és 24. között Japánban rendezik meg a tornászok világbajnokságát – hétfőn kiderült, kik képviselhetik a magyar színeket Kitakjusuban.

 

Az élet, pontosabban egy sérülés valamelyest átírta a terveket, hiszen Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitány előzetesen úgy kalkulált, hogy az október 18. és 24. között megrendezendő világbajnokságon Mészáros Krisztofer (Győri AC) és Balázs Krisztián (FTC-Telekom) is mind a hat szeren pódiumra lép, ám utóbbi tornász térdsérülése miatt nem utazik el Japánba.

Valóban az szerepelt az eredeti terveinkben, hogy Mészáros Krisztofer és Balázs Krisztián lesz a hatszeres tornászunk a világbajnokságon, ám Kiki sérülése közbeszólt, ő kihagyja a versenyt – erősítette meg felvetésünket Kovács István. – Krisztián hétfőn artroszkópos vizsgálaton esik át, ott kiderül, mi is van pontosan a térdével. Így Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek lesz az, aki mind a hat szeren bemutathatja a gyakorlatát Japánban. Ha olyan teljesítményt nyújt, mint pénteken az országos bajnokság egyéni összetett versenyében, és képes nyolcvanhárom pont fölötti teljesítményre, akkor lehet esélye az egyéni összetett döntőre – ide a legjobb huszonnégy tornász juthat be, ám országonként csak két-két sportoló lehet finalista.”

A két győri tornász, vagyis Mészáros és Tomcsányi mellett a csapatban helyet kapott még Vecsernyés Dávid (BHSE), aki nyújtón bizonyíthat, valamint Bátori Szabolcs (KSI) SE) és Dobrovitz Ádám (KSI SE) – utóbbi két tornász kapcsán Kovács István kapitány a helyszínen dönt arról, ki melyik szeren léphet pódiumra.

Vecsernyés Dávidnak lehet esélye nyújtón a szerenkénti finálé közelébe kerül, ám nem lesz könnyű dolga, csak akkor érhet oda a legjobbak közé, ha a tudásának megfelelő gyakorlatot mutat be. A többiek számára a világbajnokság tapasztalatszerzésként szolgál” – árulta el Kovács István.

A nőknél Kovács Zsófia (DKSE), Székely Zója (Postás SE), Bácskay Csenge (Postás SE) és Szilágyi Nikolett (UTE) utazhat a világbajnokságra

Az a tervünk, hogy Bácskay Csenge és Székely Zója mind a négy szeren pódiumra lép a világbajnokságon. Szilágyi Nikolett gerendán és talajon, Kovács Zsófia felemás korláton mutathatja meg, mit tud – nyilatkozta Draskóczy Imre, a női csapat kapitánya. – A legfontosabb cél az, hogy a lányok rontás nélkül adják elő a gyakorlataikat. Kovács Zsófinak felemás korláton nemzetközi szinten is jó, elfogadott és elismert gyakorlata van, ha ezt hiba nélkül mutatja be, nem rajta múlik a helyezés.”

A világbajnokságon a férfiaknál és a nőknél is egy szeren egy országból legfeljebb három tornász indulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik