Tollaslabda: történelmi siker, nyolc között a női válogatott

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 18:26
Minden csoportmérkőzését megnyerve a legjobb nyolc közé jutott a magyar női tollaslabda-válogatott a csapat Európa-bajnokságon. A negyeddöntőben Németország lesz az ellenfél.

Hogy a magyar női tollaslabda-válogatott megnyeri az első csoportmeccsét a franciaországi Liévinben zajló csapat Európa-bajnokságon, arra azért számítani lehetett. A mieink kedden annak rendje és módja szerint 4–1-re megverték a walesieket, és ezzel nyugodtan hátra is dőlhettek volna, hiszen teljesítették az előzetes célkitűzést, és a papírforma nem mellettük szólt a folytatásban.

Ehhez képest szerdán a kontinens közvetlen élmezőnyéhez tartozó bolgárokat is végtelenül simán, 4–1-re múlták felül, ami már elképesztő bravúrnak számított, nem mellesleg kézzelfogható közelségbe hozta a negyeddöntőt, ahol még sosem járt magyar csapat.

Ehhez az ukránokat kellett megverni csütörtökön (igazából már két szettet is elég lett volna hozni a körbeverés miatt, de hát ha egy üzlet beindul...), és akkor már nyilván őket is simán legyőzték a mieink. Sárosi Laura, Madarász Réka és Sándorházi Vivien is hozta a maga meccsét, így a párosok fellépése előtt eldőlt, hogy a magyar válogatott hibátlanul, csoportelsőként ott lesz a pénteki negyeddöntőben. A csapat végül 3–2-re győzött az ukránok ellen.

A negyeddöntőbeli ellenfél Németország lesz, és történjen bármi a folytatásban, a női válogatott már a nyolc közé jutással történelmi sikert ért el, és jócskán felülmúlta a várakozásokat.

A férficsapat ugyanakkor már két forduló után búcsúzott, a franciák és a belgák ellen elszenvedett, papírformának beillő 5–0-s vereség után nem maradt esély a továbbjutásra. A válogatott csütörtök este a törökök ellen zárja a tornát.

A MAGYAR VÁLOGATOTT
Férfiak:
Bálint Máté, Kiss Bene Benjámin, Krausz Gergely, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Piliszky András, Pytel Gergő, Szerecz Márton, Szita Gergely. Nők: Gonda Daniella, Kiss Fanni, Kőrösi Ágnes, Madarász Réka, Sándorházi Vivien, Sárosi Laura, Szőke Mónika

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik