Tollaslabda Eb: Kőrösi Ágnes kikapott a nyolcaddöntőben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 14:50
Kőrösi Ágnes a nyolcaddöntőben búcsúzott a tollaslabdázók kijevi Európa-bajnokságán, mivel csütörtökön egy szoros és egy sima játszmában alulmaradt az ötödik kiemelt Neslihan Yigittel szemben – számolt be róla az MTI.

A világranglistán 148. helyezett Kőrösi két bravúrral kezdett a tornán: a nyitó fordulóban az orosz Natalja Perminovát (63.) búcsúztatta szetthátrányból felállva, majd a második körben két játszmában kerekedett a bolgár Marija Micova (70.) fölé.

A legjobb 16 között – ahová egyéniben először jutott el magyar női tollaslabdázó Európa-bajnokságon – a világranglistán harmincadik Yigit várt az Érdi VSE 25 éves tollaslabdázójára. A viadal eredményközlő oldala szerint a török játékos az első pontváltások után hat (12:6) és hét ponttal is vezetett (18:11), és bár a remekül teljesítő Kőrösi nagy hajrával két pontra felzárkózott (20:18), Yigit nyerte meg az első szettet.

A folytatás jóval simábban alakult, a magyar nyílt bajnokság női egyes viadalán 2017 és 2019 között sorozatban háromszor nyertes Yigit 11:4-es előnyt alakított ki, amellyel magabiztosan gazdálkodva 36 perc után lezárta a találkozót.

A pályafutása legjobb eredményét elérő Kőrösi volt a kontinensviadal egyedüli magyar szereplője.

TOLLASLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Neslihan Yigit (török, 5.)–Kőrösi Ágnes 2:0 (18, 10)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik