Tollaslabda Eb: koronavírusos esetek miatt két döntőt töröltek

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 14:29
Koronavírusos esetek miatt törölték a férfi egyes és a férfi páros döntőjét a Kijevben zajló tollaslabda Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség és az ukrán szervezők vasárnap reggel bejelentették, hogy a férfi egyes fináléjának egyik dán résztvevője, Viktor Axelsen, a férfi páros döntőjének egyik német tagja, Mark Lamsfuss, valamint egy játékvezető legutóbbi tesztje pozitív eredményt hozott, ezért nem hagyhatják el a szállodai szobájukat. Karanténba került Lamsfuss két partnere, Marvin Seidel és Isabel Herttrich is, előbbivel párosban, utóbbival vegyes párosban versenyzett.

„Nagyon csalódott és szomorú vagyok. A lehető legjobb formában voltunk, ma aranyérmet nyertük volna” – mondta Lamsfuss, aki vegyes párosban bronzéremmel zárt.

„Nagyon sajnálom Markot és Marvint. A ma reggeli hír sokkoló volt, de el kell fogadnunk a döntést, mert ismerjük a kockázatokat és a jelenlegi állapotokat” – nyilatkozta Martin Kranitz, a német szövetség sportigazgatója.

A történtek miatt a férfi egyes és a férfi páros érmeseinek nem rendeznek eredményhirdetést. A női egyes, a női páros és a vegyes páros döntőit megrendezik, de a versenyzőknek nem lesz kötelező részt venniük az eredményhirdetésen.

„Ez minden érintettnek nehéz helyzet. A döntők napja nagyszerű esemény a sportolóknak és a tisztségviselőknek egyaránt, de természetesen továbbra is az érintettek biztonsága az elsődleges” – mondta Brian Agerbak, az európai szövetség főtitkára.

TOLLASLABDA
EURÓPA-BAJNOKSÁG

férfiak, egyes
1. Anders Antonsen (Dánia)
2. Viktor Axelsen (Dánia)
3. Kalle Koljonen (Finnország) és Hans-Kristian Solberg Vittinghus (Dánia)
A döntőt törölték.

Férfiak, páros
1. Vlagyimir Ivanov, Ivan Szozonov (Oroszország)
2. Mark Lamfuss, Marvin Seidel (Németország)
3. Kim Astrup, Anders Skaarup Rasmussen (Dánia) és Marcus Ellis, Chris Langridge (Anglia)
A döntőt törölték.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik